64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

(ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ) Η Νάπολι νίκησε τη Λάτσιο και κουνάει σεντόνι! Highlights

Βίντεο: Η Νάπολι νίκησε τη Λάτσιο και κουνάει σεντόνι!

Η Λάτσιο μπορούσε να μειώσει στον βαθμό με νίκη κόντρα στην Νάπολι, η οποία όμως πέρασε εμφατικά με 0-3 από το Olimpico και τελείωσε την όποια κουβέντα για το Champions League

Παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο για ακόμα μια φορά, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επιβλήθηκε των Λατσιάλι και αποσπάστηκε στο +7, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A. Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 200 ματς με τη φανέλα των Partenopei ο Χοσέ Καγιεχόν, ο οποίος άνοιξε το σκορ στον αγώνα της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ ο Ινσίνιε έβαλε τα δύο επόμενα.
 
Ο Μίλίνκοβιτς-Σάβιτς είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους αλλά σούταρε πάνω στον Κουλιμπαλί και στη συνέχεια στον Ρέινα. Η Νάπολι προηγήθηκε στο 26' όταν ο Χάμσικ συνδυάστηκε με τον Μέρτενς και έδωσε πάρε-βάλε στον Καγιεχόν, ο οποίος σκόραρε στην κενή εστία πετυχαίνοντας το γκολ Νο10 στη φετινή Serie A (0-1). Ο Φελίπε Αντερσον έφυγε στην κόντρα στο 30' αλλά σούταρε στον Ρέινα, τον οποίο ο Ιμόμπιλε πέρασε στο 43' αλλά από πλάγια σούταρε ψηλά. Στο 44' ο Ινσίνιε βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα μετά την πάσα του Μέρτενς αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. «Θα επανορθώσω για το λάθος» δήλωσε στο ημίχρονο ο Ναπολιτάνος και κράτησε την υπόσχεσή του.

Στην επανάληψη και το 48' ο Στρακόσα απέκρουσε το σουτ του Χάμσικ αλλά στο 51' ο Ινσίνιε διόρθωσε το λάθος του για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μέρους και πάτησε την μπάλα στη γωνία του keeper της Λάτσιο μετά την ασίστ του Αλαν (0-2). Κεϊτά, Ιμόμιλε και ξανά ο Κεϊτά είχαν ευκαιρίες για να βάλουν ξανά στο ματς την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, όμως τη μεγαλύτερη την έχασε ο Πάτρικ ο οποίος από κοντά είδε τον Ινσίνιε να τον κόβει πάνω στη γραμμή. Προς το τέλος του αγώνα ο Σάρι έβαλε τον Ζιενλίνσκι στη θέση του Καγιεχόν για να αντέξει την πίεση της Λάτσιο και στις καθυστερήσεις ο Ινσίνιε με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ (0-3).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Μπάστος (52' Χουντ), Γουάλας, Ράντου, Μπάστα (59' Πάτρικ), Παρόλο, Μούρτζια (52' Κεϊτά), Λουκάκου, Φελίπε Αντερσον, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ιμόμπιλε.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Στρίνιτς, Αλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (79' Ρογκ), Καγιεχόν (74' Ζιενλίνσκι), Μέρτενς (83' Μίλικ), Ινσίνιε.


)

Πηγή: gazzetta.gr

Τραγωδία για Ίντερ, «καβάλα» η Μίλαν… και τώρα οι δυο τους!

Πάμε για… σκοτωμό στο Μιλάνο! Η απαράδεκτη Ίντερ έχασε στο Κροτόνε (2-1) και η Μίλαν, που σάρωσε την Παλέρμο (4-0), έκανε… ζωής ή θανάτου το ντέρμπι του Μ. Σαββάτου! Ξανά στο -6 από την κορυφή Ρόμα. 
Τραγωδία για Ίντερ, «καβάλα» η Μίλαν… και τώρα οι δυο τους!
Έχει χάσει -χρόνια τώρα- την παλιά του αίγλη και φέτος, μάλιστα… κατάντησε να κρίνει το ποιος δεν θα ταπεινωθεί, μένοντας (ξανά) εκτός Ευρώπης! 
Όπως και να έχει, όμως, το Μεγάλο Σάββατο, στις 13:30, αναμένεται… σκοτωμός στο Μιλάνο! 

Με την Ίντερ να υποχρεώνεται σε ταπεινωτική ήττα (2-1) από την Κροτόνε, που «παλεύει» για τη σωτηρία της και τη Μίλαν να σαρώνει (4-0) την Παλέρμο στο «Σαν Σίρο», οι «ροσονέρι»… καβάλησαν τη μισητή αντίπαλό τους και έκαναν το derby della Madonnina ματς «ζωής ή θανάτου»! 

Πλέον, η Μίλαν έχει 57 βαθμούς, στην 6η θέση της βαθμολογίας, που δίνει και αυτή -το τελευταίο- ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αφού Λάτσιο και Γιουβέντους, οι οποίες και θα… διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου, έχουν εξασφαλίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα, «ανοίγοντας», έτσι, άλλη μία θέση, για τον 6ο της Serie A. 

Οι «νερατζούρι», από την άλλη, που μετά την «επτάρα» επί της Αταλάντα απογοητεύουν, βρίσκονται στην 7η θέση με 55 βαθμούς. Καταλαβαίνετε, οπότε, πως… θα πέσουν κορμιά! 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μίλαν άνοιξε το σκορ απέναντι στην καταδικασμένη Παλέρμο με την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Σούσο μόλις στο 6ο λεπτό. Μάριο Πάσαλιτς (19'), Κάρλος Μπάκα (37') και Ζεράρ Ντελοφέου (70') σημείωσαν τα άλλα τέρματα της ομάδας του Βιντσέντσο Μοντέλα, για την 11η φετινή, εντός έδρας νίκη της Μίλαν. Όσο για την απαράδεκτη Ίντερ… ακόμη ψάχνει να βρει τι τη «χτύπησε»! Με δύο γκολ του -δανεικού από τη Σασουόλο- Ντιέγκο Φαλσινέλι, η ψυχωμένη Κροτόνε πήρε μια τεράστια νίκη, με τον Ντανίλο Ντ' Αμπρόσιο να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 65ο λεπτό. 







Από εκεί και πέρα, η Ρόμα έκανε το… καθήκον της στην Μπολόνια, περνώντας άνετα με σκορ 3-0 και μειώνοντας ξανά στο -6 τη διαφορά της από την κορυφή και τη Γιουβέντους. Ταυτόχρονα, έμεινε σε απόσταση ασφαλείας από την 3η Νάπολι, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Φάτσιο (25'), Μοχάμεντ Σαλάχ (41') και Τζέκο (75') τα γκολ για τους «τζιαλορόσι», που είχαν, φυσικά, στην αρχική τους 11άδα τον Κώστα Μανωλά. Στον αντίποδα, στον πάγκο της Μπολόνια ήταν ο Οικονόμου, ενώ ο Τοροσίδης μπήκε στο ματς στο 76'. 




sport-fm.gr

Στάση… Βιβιανό για Φιορεντίνα!

Τα όνειρα της Φιορεντίνα για να προλάβει την Ευρώπη έκοψε η Σαμπντόρια, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 και τον Βιβιανό να κάνει μεγάλη επέμβαση στο φινάλε, στερώντας τη νίκη στους «βιόλα». 

Στάση… Βιβιανό για Φιορεντίνα!

Τις ελπίδες της Φιορεντίνα για να προλάβει το… τρένο της Ευρώπης έκοψε η Σαμπντόρια.
Οι Γενοβέζοι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά τους Βιβιανό, δεν επέτρεψαν στους «βιόλα» να φύγουν με το τρίποντο από το «Λουίτζι Φεράρις» και πλέον βλέπουν το Europa League να απομακρύνεται. 

Ο Φερνάντες στο 5ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στη Σαμπντόρια αλλά ο Ροντρίγκες με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ισοφάρισε το σκορ. Έντεκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Ρίκι Άλβαρες έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, ωστόσο η Φιορεντίνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’, ο Μπαμπακάρ έγραψε το 2-2, ωστόσο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς νικήθηκε από τον Βιβιανό σε τετ-α-τετ. 



sport-fm.gr


Ασταμάτητη Γιουβέντους, ασυγκράτητος Ιγκουαΐν!


Με -άλλα- δύο γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Κιέβο και ξέφυγε -με ματς περισσότερο- στο +9 από τη δεύτερη Ρόμα. Τα 21 τέρματα έφτασε στη φετινή Serie A ο Αργεντινός! 

Ασταμάτητη Γιουβέντους, ασυγκράτητος Ιγκουαΐν!

Ποιον να… πρωτοπιάσουν! 

Τη Γιουβέντους, που πέτυχε 16η σερί εντός έδρας νίκη(!) ή τον Ιγκουαΐν, που «πυροβολεί» ακατάπαυστα; 

Με -άλλα- δύο γκολ του Αργεντινού, λοιπόν, η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε 2-0 της Κιέβο και… αγκαλιάζει πιο σφιχτά τον τίτλο! 

Με τον 29χρονο, μάλιστα, να δίνει απανωτές «απαντήσεις» σε όσους τον ειρωνεύονται για τα παραπανίσια κιλά του, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο, μεσοβδόμαδα, με τη Νάπολι, στο Κύπελλο και φτάνοντας τα 21 τέρματα στη Serie A με τη φανέλα των «μπιανκονέρι»! 

Ο Λατινοαμερικανός σκόραρε στο 23' και στο 84', αξιοποιώντας, δύο υπέροχες ενέργειες από τους Πάουλο Ντιμπάλα και Στεφάν Λιχστάινερ, αντίστοιχα. 

Πλέον, η «Γιούβε» απέχει εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Ρόμα (77 έναντι 68), η οποία αντιμετωπίζει την Μπολόνια την Κυριακή. 



Συμβιβασμός στο Μπέργκαμο, 1-1 Αταλάντα και Σασουόλο 




Στο 1-1 έμειναν Αταλάντα και Σασουόλο και μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Στο 7ο λεπτό ο Γκόμες πέρασε τον Ατζαπόνγκ κι έκανε το σουτ που έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Γκόμες. Όμως στο 36’ ο Καλντάρα έκανε τραγικό λάθος, ο Πελεγκρίνι έκλεψε, πέρασε και τον Μπερίσα και σε κενό τέρμα έγραψε το 0-1.

Στο 48ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Μαζιέλο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο, ενώ στο 67’ το διαγώνιο σουτ του Ραγκούζα έφυγε μόλις έξω. Και στο 73’ ο Γκόμες σέντραρε από αριστερά και ο Κριστάντε με κεφαλιά έκανε το 1-1. Μάλιστα στο 74’ η Αταλάντα παραλίγο να γυρίσει το ματς καθώς ο Κονσίλι πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Γκράσι ενώ στο 78’ ο Καλντάρα βρέθηκε μόνος με τον Κονσίλι, πλάσαρε αλλά ο κίπερ της Σασουόλο έδιωξε εντυπωσιακά. Η Αταλάντα πέισε πολύ κι έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Πετάνια στοπ 89’

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μπερίσα, Μαζιέλο, Τολόι Γκόμες, Κόντ (70’ ι, Γακλντάρα, Φρόιλερ, Κούρτιτς (55’ Ντ’Αλεσάντρο), Σπινάτσολα (46’ Γκράσι), Κριστάντε, Πετάνια

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Ντελ Όρκο, Ατσέρμπι, Καναβάρο, Μισιρόλι, Αντζπόνγκ, Σένζι (63’ Ντάνκαν), Πελεγκρίνι, Ντεφρέλ, Ραγκούζα (80’ Πελούζο), Μπεράρντι



Εμπολι - Πεσκάρα 1-1

Η ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν ήθελε μόνο νίκη επί της Εμπολι για να έχει κάποιες ελπίδες παραμονής αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την ισοπαλία (1-1)
Εμπολι - Πεσκάρα 1-1
Για τους φιλοξενούμενους η νίκη ήταν μονόδρομος, για τους γηπεδούχους ήταν καλή και η ισοπαλία. Και τελικά τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε η Εμπολι να είναι η ικανοποιημένη. Η ομάδα του Τζοβάνι Μαρτουσέλο άνοιξε το σκορ στο 9' με το εξωτερικό του Ελ Καντούρι (1-0), δέχθηκε την ισοφάριση στο 31' από την κοντινή προσπάθεια του Καπράρι (1-1) και στη συνέχεια έβλεπε την Πεσκάρα να χάνει ευκαιρίες. Ειδικά στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης η ομάδα του Ζέμαν θα μπορούσε σε τέσσερις περιπτώσεις να βάλει το δεύτερο γκολ και να πάρει το τρίποντο αλλά δεν το έκανε και είναι ακόμη πιο κοντά στη Serie B.

Αναλυτικά, η 31η αγωνιστική: 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (8/4)
Εμπολι-Πεσκάρα 1-1 (9' Ελ Καντούρι-31' Καπράρι)
Αταλάντα-Σασουόλο 1-1 (73' Κριστάντε-36' Πελεγκρίνι)
Γιουβέντους-Κιέβο 2-0 (23',84' Ιγουαΐν)
Κυριακή (9/4)
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 2-2 (5' Φερνάντες, 71' Αλβαρες-60' Ροντρίγκες, 89' Μπαμπακάρ)
Μίλαν-Παλέρμο 4-0 (6' Σούσο, 19' Πάσαλιτς, 37' Μπάκα, 70' Ντεουλοφέου)
Μπολόνια-Ρόμα 0-3 (25' Φάτσιο, 41' Σαλάχ, 75' Τζέκο)
Κάλιαρι-Τορίνο 2-3 (19' πεν. Μποριέλο, 90' Κβανγκ Σονγκ Χαν-33' Λιάγιτς, 39' Μπελότι, 53' Ακουα)
Κροτόνε-Ιντερ 2-1 (18' πεν.,22' Φαλτσινέλι-65' Ντ' Αμπρόζιο)
Ουντινέζε-Τζένοα 3-0 (20' Ντε Πάουλ, 31' Ζαπάτα, 49' αυτ. Ρουμπίνιο)
Λάτσιο-Νάπολι 0-3 (25' Καγιεχόν, 51',92' Ινσίνιε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (31 αγωνιστικές)
 1. Γιουβέντους 77
 2. Ρόμα 71
 3. Νάπολι 67
 4. Λάτσιο 60
 5. Αταλάντα 59
 6. Μίλαν 57
 7. Ιντερ 55
 8. Φιορεντίνα 52
 9. Σαμπντόρια 45
10. Τορίνο 44
11. Ουντινέζε 40
12. Κιέβο 38
13. Κάλιαρι 35
14. Μπολόνια 34
15. Σασουόλο 32
16. Τζένοα 29
17. Εμπολι 23
18. Κροτόνε 20
19. Παλέρμο 15
20. Πεσκάρα 14

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (32η)
Σάββατο (15/4)
Ιντερ-Μίλαν (13:30)
Κάλιαρι-Κιεβο (16:00)
Φιορεντίνα-Εμπολι (16:00)
Τζένοα-Λάτσιο (16:00)
Παλέρμο-Μπολόνια (16:00)
Πεσκάρα-Γιουβέντους (16:00)
Ρόμα-Αταλάντα (16:00)
Τορίνο-Κροτόνε (16:00)
Σασουόλο-Σαμπντόρια (19:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (21:45


sport-fm.gr

Σχόλια