64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΕΩΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ O Τσίπρας ανακοινώνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού!

Ετοιμάζει τις επίσημες εξαγγελίες για το πλάνο της  Νέας Αθήνας  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Μετά τη χθεσινή, πολύ θετική για την ΑΕΚ, εξέλιξη του γηπεδικού ζητήματός της με την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά την «Αγιά-Σοφιά» και το θέμα της υψομετρικής μελέτης, η κυβέρνηση προωθεί πλέον -σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal»- και το θέμα του «πράσινου» γηπέδου στου Γουδή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (πιθανότατα ως τη Μ. Τετάρτη) ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει με κάθε επισημότητα το πρότζεκτ «Νέα Αθήνα», στο οποίο περιλαμβάνεται και νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή! Απ’ την ημέρα που βγήκε στον αφρό το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συνολική αναμόρφωση της πρωτεύουσας με τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις (Μητροπολιτικό Πάρκο και νέο γήπεδο στου Γουδή, Λ. Αλεξάνδρας-Λυκαβηττός, ιστορικό κέντρο, Μητροπολιτικό Πάρκο στο Βοτανικό), το θέμα κινήθηκε σε επίπεδο επαφών κι ενημέρωσης των εμπλεκόμενων πλευρών (Ερασιτέχνης, Δήμος Αθηναίων, Alpha Bank). Πλέον φαίνεται πως ήρθε η ώρα των επίσημων εξαγγελιών απ’ την πλευρά της πολιτείας, με τον πρωθυπουργό να έχει πλέον στα χέρια του από τα αρμόδια υπουργεία το τελικό σχέδιο των αναπλάσεων. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ζητήσει ήδη απ’ τους στενούς του συνεργάτες να προετοιμάσουν άμεσα τις ομάδες εργασίας ανά υπουργείο, προκειμένου μετά το Πάσχα να αρχίσει να «τρέχει» και να προετοιμάζεται το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πατήσει το πρότζεκτ «Νέα Αθήνα» και κατ’ επέκταση το γήπεδο στου Γουδή. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης, που θα συμπεριλάβει στην προετοιμασία του νομοθετικού τους πλέον αξιόλογους νομικούς και συνταγματολόγους (προκειμένου να παρουσιαστεί μία όσο το δυνατόν πιο άρτια και απρόσβλητη από προσφυγές ρύθμιση), είναι το νομοθετικό πλαίσιο να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούλιο, για να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Μία απ’ τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο δεκαήμερο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, για το θέμα του νέου «πράσινου» γηπέδου στου Γουδή ήταν (και) με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Οι δύο άνδρες είχαν προ ημερών ραντεβού στο δημοτικό μέγαρο και ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους του πρότζεκτ. Αυτό που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη συνάντησή τους ήταν η «θέρμη» με την οποία υποδέχθηκε ο Καμίνης το πρότζεκτ, μολονότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε αποφύγει με ντρίμπλα να αναλύσει περαιτέρω το κυβερνητικό σχέδιο. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα θετικοί με το σχέδιο «Νέα Αθήνα», όχι μόνο γιατί θα γίνει μια τεράστια ανάπλαση στην πρωτεύουσα χωρίς να πληρώσει ευρώ ο δήμος, αλλά και γιατί θα μπορέσουν να «απεγκλωβιστούν» απ’ τη «Διπλή Ανάπλαση» και όσα «δεσμεύουν» τη δημοτική αρχή (συν το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ που έχει πάρει εδώ και χρόνια και αποπληρώνει με πολύ κόπο κάθε χρόνο).
[ "Goal" ]

Σχόλια