64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΣΟΚ με τον άδικο χαμό του νεαρού Κύπριου αθλητή! Η κίνηση και η παράκληση της οικογένειας (pic)



Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στον αδικοχαμένο Κύπριο αντισφαιριστή, Κωνσταντίνο Ηλία, εξέδωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με βαθιά θλίψη, ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου ανακοινώνει το θάνατο του πρωταθλητή και προπονητή του Κωνσταντίνου Ηλία (Νίνος) ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 σε ηλικία 21 ετών.

Η κηδεία του πολυαγαπημένου και αξέχαστου αθλητή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 από την εκκλησία Κοσμά Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα όπου και θα ακολουθήσει η ταφή. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια μεταξύ των ωρών 12.00-13.00 πριν την Εξόδιο Ακολουθία.
Παράκληση της οικογένειας όπως όλοι φέρουν λευκή μπλούζα. Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποφάσισε όπως: Μετά τη ταφή, φιλοξενήσει όλους τους γνωστούς και φίλους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Τα έξοδα της κηδείας αναληφθούν από τον Όμιλο. Οι σημαίες του Ομίλου κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.
Ως επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, θα γίνονται δεκτές εισφορές για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου».
Ο Κωνσταντίνος Ηλία, έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από πτώση ύψους 4 μέτρων στο κέντρο της Λευκωσίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε δωρητής οργάνων και σώσει ζωές.  Τα όργανα, καρδία, συκώτι, νεφρά, πνεύμονες του αδικοχαμένου αντισφαιριστή, πήραν «δρόμο» για μεταμοσχεύσεις σε Κύπρο και εξωτερικό.
Οι πνεύμονες, η καρδιά και το συκώτι του έχουν μεταφερθεί σε Αυστρία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κύπρο δόθηκαν τα νεφρά του Κωνσταντίνου Ηλία σε δύο νεφροπαθείς, οι οποίοι βρίσκονταν στον κατάλογο αναμονής. Οι μεταμοσχέυσεις διενεργήθηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, λίγες ώρες πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.
«Ήδη έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς δύο μεταμοσχεύσεις, και η οικογένεια του δότη έχει αναστήσει δύο άλλες οικογένειες παθόντων στην Κύπρο», δήλωσε μετά το τέλος των μεταμοσχεύσεων ο Δρ Βασίλης Χ¨ Αναστασίου, ειδικός χειρούργος μεταμοσχεύσεων.
Από τη δική του πλευρά, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, δήλωσε «Το μεγαλείο της ψυχής των οικείων του δότη, που μέσα από τον πόνο τους χαρίζουν το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας, αποτελεί το ύψιστο παράδειγμα προς μίμηση».

Σχόλια