64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Βίντεο, ανάλυση και 11αδα τελικού!

Διαβάστε στο gazzetta.gr όλα όσα αφορούν το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ ενόψει ΠΑΟΚ και όσα έδειξε ο Χιμένεθ μέσω βίντεο και η επιλογή Αλμέιδα.
Βίντεο, ανάλυση και 11αδα τελικού!

Απομένουν πλέον δυο 24ωρα πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας για να πετύχει η ΑΕΚ το στόχο της διατήρησης του τροπαίου και ταυτόχρονα να φτάσει τις 16 κατακτήσεις του συγκεκριμένου θεσμού. Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δουλέψει σε απόλυτο βαθμό τον τρόπο που θα οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στην επίτευξη του παραπάνω στόχου τόσο στο χορτάρι, όσο και σε επίπεδο ανάλυσης του αντιπάλου...

Το gazzetta.gr μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της προετοιμασίας (αύριο θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα στο πρόγραμμα εκγύμνασης όπως συνηθίζεται με δουλειά σε στατικές φάσεις και όχι μόνο) της ΑΕΚ καταγράφει όλα τα δεδομένα σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο -βάσει όσων έχουν δουλέψει και σκέφτεται ο Χιμένεθ- που θα επιλεχθεί για το ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το σύστημα που έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, τα πρόσωπα της ενδεκάδας και πού μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σχετικά με όσα τώρα μοιάζουν να είναι δεδομένα για τους 11 που θα ξεκινήσουν!
Όπως και να 'χει οι δυο ομάδες (όλες βασικά) οδεύοντας προς την ολοκλήρωση μιας σεζόν επί της ουσίας, συνιστούν... ανοιχτό βιβλίο σχετικά με τις τακτικές τους, τις επιλογές στα πρόσωπα και πώς μπορεί να διαφοροποιήσουν το πλάνο τους για το μεγάλο ματς. Κι αν στον ΠΑΟΚ δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ή έστω το υποστηρίξει κανείς), στην Ένωση θαρρώ πως αντιλαμβάνονται όλοι πως είναι εύκολα τα πράγματα σχετικά με το τι θα επιλέξει ο Χιμένεθ.
Το πλάνο και τα πρόσωπα για το repeat!
Είναι αλήθεια πως ο Ισπανός τεχνικός ακόμη και στην ανακοίνωση της απόφασής του για τους 20 που θα βρίσκονται στην αποστολή για τον τελικό Κυπέλλου και θα ταξιδέψουν στον Βόλο φανέρωσε σε μεγάλο βαθμό τις βασικές σκέψεις του για τη διεκδίκηση του τίτλου. Κι αυτό διότι ο αποκλεισμός του Αϊντάρεβιτς μοιάζει ικανός από μόνος του για να... κλειδώσει το 4-2-3-1 (ή 4-4-1-1 για όσους προτιμούν)...
AdTech Ad
Ακόμη και στις επιλογές προσώπων τα πάντα είναι... μετρημένα κουκιά. Υπάρχουν δεδομένα και το μόνο σενάριο έκπληξης αφορά μια, βαριά (πολύ βαριά) δυο θέσεις. Στα υπόλοιπα από τον γκολκίπερ έως και τον φορ περιοχής είναι προφανώς εύκολο να τα διαπιστώσει κανείς από όλη την παρουσία του Χιμένεθ έως τώρα στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ειδικά από τις επιλογές του (και όσα έχει δουλέψει και αυτές τις δυο προηγούμενες μέρες) στα τελευταία ματς και δη στους ημιτελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
Πιο συγκεκριμένα οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ αναμένονται να είναι (σε διάταξη πάντα 4-2-3-1, ή έστω 4-4-1-1): Κάτω από τα δοκάρια Ανέστης, στα δυο άκρα της άμυνας Γκάλο και Ντίντακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), στο κέντρο της άμυνας δίδυμο Τσιγκρίνσκι – Βράνιες. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ζευγάρι θα ξεκινήσει ο Σιμόες με τον Γιόχανσον έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος έχει εντολή να παίξει κοντά στον Αραούχο που θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Στα... φτερά της επίθεσης προβάδισμα έχουν οι Πατίτο και Χριστοδουλόπουλος...
Στο ερώτημα ποιοι παίκτες μπορεί να συνιστούν έκπληξη 11άδας, η απάντηση προφανώς και είναι εύκολη: πρώτο ισχυρό αουτσάιντερ (σε διάταξη πάντα 4-2-3-1, ή 4-4-1-1) για να ξεκινήσει είναι ο Βάργκας στο δεξί άκρο της επίθεσης και να μείνει στον πάγκο για να βοηθήσει σαν αλλαγή από τον πάγκο (κάτι που κάνει άψογα πάντα) ο Χριστοδουλόπουλος. Ένα πρόσωπο ακόμη θα ήταν ο Γαλανόπουλος αν επέλεγε ο κόουτς το 4-3-3 με έναν εκ των Πατίτο – Χριστοδουλόπουλου να μένει εκτός και τον Μάνταλο να μεταφέρεται στο ένα άκρο της επίθεσης.
Το βίντεο με το 3-0 και η επιλογή Αλμέιδα...
Στη διάρκεια της ημέρας που ολοκληρώθηκε σχετικά με το κομμάτι της δουλειάς του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου το... μενού περιελάμβανε και ανάλυση αγώνα και αντιπάλου. Κοινώς ο Μανόλο Χιμένεθ συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του μπροστά από το βίντεο – προτζέκτορα για προβολή και ως εκ τούτου για μάθημα (και) στη θεωρία προτού πάμε στην πράξη...
Ο Σεβιγιάνος τεχνικός έδειξε στους «κιτρινόμαυρους» τη μεταξύ τους αναμέτρηση (σ.σ.: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ) στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα όπου η Ένωση επικράτησε αρκετά εύκολα με τελικό σκορ όπως όλοι γνωρίζετε 3-0. Υπενθυμίζουμε ότι σε εκείνο το ματς είχαν χριστεί σκόρερ για την ομάδα του Χιμένεθ οι Αραούχο (δυο σημείωσε) και Αραβίδης. Μια προβολή που προφανώς αφορούσε εκτός από την ανάλυση του αντιπάλου και τον οδηγό για το πώς πρέπει να παίξουν ξανά οι παίκτες της ΑΕΚ για να κερδίσουν και πάλι τον ΠΑΟΚ και να διατηρήσουν το Κύπελλο στην κατοχή τους.
Προφανώς και το βίντεο που είδαν οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα είναι το τελευταίο σε επίπεδο ανάλυσης του αντιπάλου αφού ο Ισπανός κόουτς συνηθίζει να κάνει κάτι τέτοιο και την ημέρα διαμονής της αποστολής στο ξενοδοχείο. Οπότε αναμένεται να προχωρήσει εκ νέου σε ανάλυση του ΠΑΟΚ (και εννοείται με άλλο ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ίσως και αυτό με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του θεσμού).
Αξίζει να σημειώσουμε και δυο... λόγια για την έκπληξη (για πολλούς) της επιλογής του Ούγκο Αλμέιδα αντί του Τόμας Πέκχαρτ στην αποστολή (θυμίζουμε ότι ο Τσέχος αποκλείστηκε από την 20άδα). Σύμφωνα με τις μαρτυρίες (διότι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε δεδομένα αυτό από τη στιγμή που είναι κλειστές οι πόρτες στα Σπάτα) ο Πορτογάλος επιθετικός από την έναρξη της προετοιμασίας για τον τελικό του Κυπέλλου δείχνει και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά... Έτσι επί της ουσίας δικαιολογείται και η επιλογή να βρίσκεται ο Αλμέιδα στην αποστολή και σίγουρα στον πάγκο για το μεγάλο ματς. 

Σχόλια