64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Ρονάλντο πήρε μόνος του την Ατλέτικο (3-0) Highlights

Φωτογραφία: AP

Ο Ρονάλντο έκανε όργια στο «Μπερναμπέου» πετυχαίνοντας χατ-τρικ και με το 3-0 εις βάρος της Ατλέτικο η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο αγώνα με την Ατλέτικο για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος πέτυχε το δεύτερο στη σειρά χατ-τρικ, καθώς είχε κάνει και στην ρεβάνς με την Μπάγερν και στέλνει με ασφάλεια τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ για το 12ο ευρωπαϊκό.

Αυτή είναι η τέταρτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την «Βασίλισσα» να συνεχίζει με επιτυχία το θετικό της σερί. Τις τρεις προηγούμενες οι «μερένχες» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Το 2014 στον τελικό της Λισαβόνας επικράτησαν 4-1 στην παράταση (1-1 κ.α), το 2015 απέκλεισαν τους ροχιμπλάνκος στα προημιτελικά (0-0 εκτός, 1-0 εντός) και το 2016 πανηγύρισαν ακόμη ένα τρόπαιο παίρνοντας τη νίκη στο Μιλάνο στα πέναλτι (1-1 κ.α, 5-3 πέναλτι).

Η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5΄ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Καρβαχάλ έπειτα από συνδυασμό με τον Ίσκο μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Όμπλακ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως η «Βασίλισσα» πήρε κεφάλι στο σκορ, χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά από σέντρα του Κασεμίρο, ο Πορτογάλος άσος μπήκε στην μικρή περιοχή και με ψύχραιμη κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ατλέτικο να μειώσει ήρθε στο 17’ όταν ο Γκαμεϊρό βγήκε απέναντι στον Νάβας, όμως ο γκολκίπερ της Ρεάλ έβαλε εξαιρετικά το χέρι του και δεν του επέτρεψε να τον περάσει.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει την Ρεάλ να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ έπαιζε πιο προσεκτικά και η Ατλέτικο προσπαθούσε ανεπιτυχώς να φτιάξει παιχνίδι. Στο 73’ οι «μερένχες» έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη αλλά και για την πρόκριση στον τελικό όταν ο Μπενζεμά προσπάθησε να σπάσει την μπάλα στον Κριστιάνο, ο Φελίπε Λουίς όμως έκανε τραγική εκτίμηση και τελικά ο Πορτογάλος με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε και πάλι τον Όμπλακ. Στο 86’ μίλησε πάλι ο αρχηγός όταν μετά από αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Βάσκεθ έστρωσε στον Ρονάλντο κι αυτός χωρίς να δυσκολευτεί ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ (46’ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο (68’ Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Μπενζεμά (77΄Βάσκεθ), Ρονάλντο

ΑΤΛΈΤΙΚΟ ΜΑΔΡΊΤΗΣ: Όμπλακ, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας, Γκάμπι, Σαούλ (57’ Γκαϊτάν), Κόκε, Καράσκο (68’ Κορέα), Γκαμεϊρό (57’ Τόρες), Γκριεζμάν




onsports.gr

Σχόλια