64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Έχασε ευκαιρία για βαθμό στα πλέι οφ στους Ζωσιμάδες η ΑΕΚ



Ενα έξοχο γκολ του Πατίτο δέκα λεπτά πριν το φινάλε, «έσωσε» την ΑΕΚ (1-1) στο παιχνίδι της με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μια κακή εμφάνιση και προβλημάτισαν λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ στο 11’ με τον Βάργκας να κάνει τη σέντρα, τον Πέκχαρτ να πιάνει την κεφαλιά και τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ φάνηκε απειλητικός, αλλά ο Ακόστα δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μπάρκα. Στο 30’ η «Ενωση» πλησίασε στο γκολ πάλι με τον Πέκχαρτ που σούταρε για να πετάξει τη μπάλα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.
Τελικά αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38’ ήταν ο ΠΑΣ με ένα σουτ του Λίλα έξω από την περιοχή που αιφνιδίασε τον Μπάρκα για το 1-0. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο καθώς το σουτ του Αϊντάρεβιτς από καλή θέση κόντραρε στους αμυντικούς. Ο Σουηδός μέσος σούταρε και στο 54’ για να διώξει ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΣ είχε στο 75’ μια βολίδα του Μαμπουλού που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας για να έρθει στο 80’ το 1-1 για την ΑΕΚ με καταπληκτικό βολέ του Πατίτο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 86’, αλλά ο Ζάιρο δεν ολοκλήρωσε την γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του.
Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Κοτσάνης «κιτρίνισε» τον Βάργκας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Νικολιάς, Ναδάλες (52’ Κούτρης), Λίλα (88’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μαμπουλού, Ακόστα.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74’ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (59’ Πατίτο), Μπακασέτας, Αλμέιδα (67’ Μάνταλος), Πέκχαρτ
ekirikas.com

Σχόλια