64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Βαρύ πένθος στον Παναθηναϊκό: «Έφυγε» ο σπουδαίος Ζαχαρίας Πιτυχούτης

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παναθηναϊκής οικογένειας και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα το 1964, ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, «έφυγε» από τη ζωή... 
Βαρύ πένθος στον Παναθηναϊκό: «Έφυγε» ο σπουδαίος Ζαχαρίας Πιτυχούτης
Μία από τις σπουδαιότερες μορφές της «έχασε» η Παναθηναϊκή οικογένεια. Ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα, ο αξεπέραστος Ζαχαρίας Πιτυχούτης... ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων. 

Ο εκλιπών, που αγάπησε όσο λίγοι τον σύλλογο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών το Σάββατο. Και τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε αυτό να συμβεί την συμβολική 13η Μαΐου... 

Ο «γκαγκάριν», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, γεννήθηκε το 1940, ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηλυσιακό και αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα από το 1961 ως το 1969, περίοδο όπου κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1964, 1965, 1969) και δύο Κύπελλα (1967, 1969). 
Υπήρξε από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος τη σεζόν 1963-1964, επίδοση που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει, πλην του Παναθηναϊκού. Ήταν αυτός, μάλιστα, που μετά το διπλό των πράσινων επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που σφράγισε ουσιαστικά τον τίτλο, έκανε το γύρο του θριάμβου, κρατώντας την πράσινη σημαία. 

Το μήνυμα της κόρης του 

«Καλό ταξίδι μπαμπα μου. Στις 13 ... Να κρατάς ψηλά την σημαία μας και στη γειτονιά των αγγέλων. 

Ο πατέρας μου δυστυχώς σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των αγγέλων. θα θέλαμε να σεβαστείτε την επιθυμία μας να τον αποχαιρετήσουμε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. 

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλη την αγάπη που του δείξατε τόσα χρόνια»
.

sport-fm.gr

Σχόλια