64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο κύριος Ντάνι πάει την Κυρία… Κάρντιφ!

Ταξίδι στο Κάρντιφ πάει την Κυρία ο Ντάνι Άλβες! Ο 34χρονος πρόσθεσε άλλη μία ασίστ στις δύο του Πριγκιπάτου, έβαλε και γκολάρα, και η Γιουβέντους, με το 2-1 επί της Μονακό, είναι στον τελικό! 
Ο κύριος Ντάνι πάει την Κυρία… Κάρντιφ!
Το περασμένο Σάββατο μπήκε στο 34ο έτος της ζωής του. 

Και σήμερα, το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, αποδεικνύοντας -και στην Μπαρτσελόνα- πόσο παιχτάρα παραμένει! 
Ο Ντάνι Άλβες πρόσθεσε άλλη μία ασίστ στις δύο του Πριγκιπάτου, για το «παστέλι» του Μάντζουκιτς στο 33', έβαλε ΚΑΙ… σοκαριστική γκολάρα στο 44', στέλνοντας τη Γιουβέντους, με το 2-1 επί της Μονακό στο Τορίνο, στον τελικό του Champions League, για 9η φορά στην ιστορία της! 

Το μόνο που κατάφεραν οι Μονεγάσκοι, που ήταν επικίνδυνοι μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά… έσκασαν στη συνέχεια, ήταν να μειώσουν με τον Εμπαπέ στο 69', με την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, πάντως, να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το κεφάλι τόσο ψηλά όσο έφτασε στη διοργάνωση! Η φουρνιά αυτή, που θέλει, θυμίζουμε, μία νίκη, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία, θα μας απασχολήσει σίγουρα το καλοκαίρι και στο μέλλον… 

Από την άλλη, η «Γηραιά Κυρία» είναι ξανά εδώ! Δύο χρόνια μετά τον τελικό του Βερολίνου, όπου οι «μπιανκονέρι» έχασαν την κούπα από την Μπαρτσελόνα, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απέναντι, πιθανότατα, στη μισητή αντίπαλο των Καταλανών, Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία, θυμίζουμε, βρίσκεται με το 1,5 πόδι στο Κάρντιφ, καθώς, έχοντας επικρατήσει 3-0 της Ατλέτικο στο «Μπερναμπέου», θα πρέπει να… αυτοκτονήσει την Τετάρτη (10/5), για να μείνει εκτός. 

Οπότε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πάμε ολοταχώς στις 3 Ιουνίου, για αυτό που περιμέναμε: Για επανάληψη, δηλαδή, του τελικού του 1998, στο Άμστερνταμ. Εκεί, όπου ο συγκλονιστικός και σήμερα, Τζίτζι Μπουφόν, στα 39 του, θα έχει την τελευταία, ίσως, ευκαιρία, προκειμένου να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει… 

Στα του ματς, όπως προείπαμε, η Μονακό μπήκε δυνατά, δείχνοντας διάθεση να το «παλέψει», αλλά το εις βάρος της 2-0 στο ''Louis II'' δεν της έδινε και πολλές ελπίδες. Όταν, δε, οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Μάντζουκιτς, έπειτα από την… αλήτικη σέντρα του Ντάνι Άλβες, σαν να «άδειασαν». Η τρομερή γκολάρα του Βραζιλιάνου στο 44', απλά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, που δεν γινόταν να χαθεί, ακόμη και όταν ο Εμπαπέ «νίκησε» τον Μπουφόν (μετά από 690 λεπτά) για το τελικό 2-1. 



Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (85' Μπενάτια), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (10' Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (54' Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν. 

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Τζέμερσον, Γκλικ, Ράτζι, Μπακαγιόκο (78' Ζερμέν), Μουτίνιο, Μεντί (55' Φαμπίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (69' Λεμάρ), Εμπαπέ, Φαλκάο.


sport-fm.gr

Σχόλια