64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ίβιτς: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΟΚ» Μαλεζάς: «Το κύπελλο είναι στόχος εδώ και χρόνια»

Πειθαρχία, θέληση και πίστη στις δυνατότητες των παικτών του είναι σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς το κλειδί του ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ τόνισε πως είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την διεξαγωγή του αγώνα. ΒΟΛΟΣ
Ίβιτς:  «Θα ήθελα ένα γρήγορο γκολ»!

«Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το κύπελλο για τον ΠΑΟΚ, για την πόλη, είμαστε εδώ και έχουμε ένα ακόμη βήμα να κάνουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο», τόνισε ο
Βλάνταν Ίβιτς στον πρόλογο του στην συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε: «Όλη τη χρονιά υπάρχει πίεση. Διαχειριστήκαμε αυτή την πίεση αρκετά καλά μέχρι τώρα, δε θα μας δημιουργήσει πρόβλημα για τον τελικό. Κίνητρο υπάρχει και για τις δύο πλευρές, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κατακτήσουμε το κύπελλο».
Για την ενδεκάδα που θα παρατάξει τόνισε: «Έχω καταλήξει για την ενδεκάδα εδώ και τρεις ημέρες»
Για τον αντίπαλο: «Παίξαμε με την ΑΕΚ, την γνωρίζουμε, ξέρουμε τις δυνατότητες της, το τελευταίο εξάμηνο λειτουργεί πολύ καλά, το δείχνει και η πορεία της στο β’ γύρο, έχουν ένα πολύ καλό προπονητή και είναι ένα δυνατό σύνολο».
Για το αν έχει πλάνο εξουδετέρωσης του Αραούχο: «Δεν είναι μόνο ο Αραούχο, που έχει καλά χαρακτηριστικά. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνος παίκτες, έχει εύκολο το γκολ, προετοιμαζόμαστε για να τον σταματήσουμε, έχουμε καλύτερους παίκτες για να τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς πιστεύουμε στους παίκτες μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Προγνωστικά για τον τελικό: «Οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν υπάρχει φαβορί σ’ έναν τελικό. Χρειάζεται ομαδική δουλειά, εξαρτάται από τη μέρα που θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές, να βγει στο γήπεδο αυτό που σχεδιάζουμε εδώ και μέρες».
Για την ομάδα του: «Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ έχει αρκετά καινούργια πρόσωπα, πρέπει να φτιάξεις τον κορμό, αλλά η ποιότητα των παικτών και η δουλειά καθημερινά στο γήπεδο μας δίνει το δικαίωμα να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο. Μέχρι τώρα έχω δει πολύ καλά στοιχεία από την ομάδα, είχαμε στο 80% των αγώνων μας ικανοποιητική εικόνα και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΟΚ».
Για διαιτησία: «Φτάσαμε στον τελικό και το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι να κατακτήσουμε το κύπελλο» «Δεν έχω κάτι να πω για τη διαιτησία και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα κερδίσει η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις και να βγάλεις στο γήπεδο όλα όσα έχεις στο μυαλό σου. Θα ήθελα ένα γρήγορο γκολ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να έχεις πειθαρχία μέχρι το τέλος».
Για το Πανθεσσαλικό: «Δεν είχα προτίμηση για την έδρα του τελικού. Μέχρι αύριο όλα θα είναι καλά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα, θα είναι έτοιμα και θα υπάρχει ασφάλεια για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Να αισθάνεται ασφαλής. Είναι μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Αν θα αλλάξει κάτι ως την σέντρα: «Εχουν μείνει λίγες ώρες που θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό που δουλεύουμε, όχι μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά θα έλεγα όλο το χρόνο. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα είναι έτοιμοι».
Για το αν περνάει από το μυαλό του ότι αυτό το ματς μπορεί να είναι το τελευταίο της σεζόν:«Δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ. Σκέφτομαι μόνο τον τελικό. Για τα υπόλοιπα θέματα υπάρχει η δικαιοσύνη…».
Μαλεζάς: «Το κύπελλο είναι στόχος εδώ και χρόνια»

Ως την καλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου, χαρακτήρισε τον αυριανό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Στέλιος Μαλεζάς. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Αν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα:
 «Δεν έχουμε ποδοσφαιριστές που να έχουν κατακτήσει κάποιο τρόπαιο και είναι καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το όνειρά μας. Αυτή την στιγμή κοιτάμε το κύπελλο και την μεγάλη αυριανή ημέρα». 

Για το πώς κερδίζεται ένας τελικός: «Εγώ με τα μότο δεν τα έχω καλά. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Τώρα το πώς καλύτερα να το δείξουμε στο χορτάρι. Ωραία είναι τα λόγια αλλά τα έργα μετράνε». 

Για το αν θα έχουμε βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι για μια πετυχημένη χρονιά: «Το κύπελλο είναι στόχος εδώ και χρόνια από εκεί και πέρα θα δούμε και κάποια άλλα θέματα που υπάρχουν αλλά αυτή την στιγμή κοιτάμε το κύπελλο». 

Για το εάν ήθελε την ΑΕΚ: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είτε παίζεις με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο μια στιγμή μπορεί να τα αλλάξει χρόνια. Η ήττα στο πρωτάθλημα ανήκει στο παρελθόν, όμως τώρα είναι ένας τελικός μπροστά μας». 

Για το αν υπάρχει άγχος επειδή η ομάδα έχει καιρό: «Αυτό πρέπει να το δούμε σαν κίνητρο. Το θέμα είναι αύριο πώς θα παρουσιαστούμε».

Σχόλια