64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Όταν έφυγε ο καπετάνιος, Μιχάλης Αρκάδης



Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, ο Μιχάλης Αρκάδης άφησε την ΑΕΚ φτωχότερη. Σε ηλικία 51 ετών και λίγο πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα (0-0), ο εκ των διοικητικών ανθρώπων της Ένωσης, μιλώντας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και κάποιους άλλους επιφανείς Ενωσίτες στο μπαρ του γηπέδου, έχασε τις αισθήσεις του.

«Μαζικό έμφραγμα του μυοκαρδίου» ήταν η διάγνωση. Ο Λάκης Νικολάου και ο Νίκος Πανταζής προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις και με τη χρήση απινιδωτή, ενώ ο πρώτος τον συνόδευσε στο κοντινό νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα». Εκεί όμως, ο Μιχάλης Αρκάδης άφησε την τελευταία του πνοή.
Ποιος ήταν ο Αρκάδης…
Ο Μιχάλης Αρκάδης ήταν ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε ο Λουκάς Μπάρλος το 1974. Αυτοδημιουργήτος εφοπλιστής, απλός άνθρωπος με ένδοξη διαδρομή στα τεκταινόμενα στο χώρο της ΑΕΚ.
Όταν αποχώρησε ο Μπάρλος, ο Αρκάδης συνέχισε να βρίσκεται δίπλα στην ΑΕΚ. Κλήθηκε δε, από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ανδρέα Ζαφειρόπουλο να αναλάβει την προεδρία το καλοκαίρι του 1982. Υπό την καθοδήγησή του η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1983 και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Σχόλια