64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Το παλεύει για Καμπρέρα η ΑΕΚ!

Το παλεύει για Καμπρέρα η ΑΕΚ!
Στην ΑΕΚ αρέσουν τα δύσκολα, όπως φαίνεται (και από την υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο), εν όψει του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού. Στην Ενωση γνωρίζουν πως οι δυνατές κινήσεις δεν είναι εύκολες. Οι ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και κοστίζουν και είναι δύσκολο να πειστούν. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» ασχολούνται με περιπτώσεις από το πάνω ράφι και μία εξ αυτών είναι του Λεάντρο Καμπρέρα.

Ο 26χρονος Ουρουγουανός αριστεροπόδαρος στόπερ είναι διακαής πόθος για την ενίσχυση των μετόπισθεν. Η ΑΕΚ δεν εξετάζει απλά την περίπτωσή του ή μόνο την έχει κυκλώσει. Εχει ξεκινήσει σε επαφές με την πλευρά του Λάτιν κεντρικού αμυντικού, που αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στη Σαραγόσα της Σεγούντα Ντιβιζιόν, μετρώντας 109 συμμετοχές και 5 γκολ.

Ο κάτοχος ενός Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης (το 2010) έχει μεγάλη ζήτηση στην Ισπανία, όπου παίζει από το 2009 (έχει θητεύσει και σε Ουέλβα, Χέρκουλες, Νουμάνθια, Ρεάλ Μαδρίτης Β). Η επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Ισπανία και ονειρεύεται το επόμενο βήμα της καριέρας του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αλλωστε, στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπαιξε μόλις τέσσερα ματς με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και όλες οι υπόλοιπες συμμετοχές του είναι στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Συνεπώς θα εξαντλήσει τα περιθώρια προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην ΑΕΚ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και να πετάξουν λευκή πετσέτα. Το ενδιαφέρον τους πλέον έχει μεταφερθεί και οι «κιτρινόμαυροι» θα παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις για να κάνουν την καθοριστική κίνηση ή να αποσυρθούν, αν ενημερωθούν πως ο Ουρουγουανός έχει στα χέρια του προσφορές σαφώς πιο δελεαστικές από τη δική τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περίπτωση του ύψους 1,87 στόπερ... παίζει δυνατά.

Δεδομένο είναι επίσης και το ότι οι πιθανότητες απόκτησής του δεν είναι πολλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ θα εντάξει στο ρόστερ της έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο θέμα του Κολοβέτσιου και η προσπάθειά της θα αφορά παίκτη με δυνατό βιογραφικό και παραστάσεις. Θέλει να πλαισιώσει τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλο με ένα στόπερ κλάσης.

Ο Ορτούνιο έκανε άνοιγμα

Ο Ορτούνιο έκανε άνοιγμα Στην Ισπανία ανέφεραν και χθες ότι ο 26χρονος φορ Ορτούνιο της Λας Πάλμας απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ενημερώνεται από τα δημοσιεύματα και ουσιαστικά να δηλώνει (στο aek365) θετικός στην «κιτρινόμαυρη» προοπτική. «Θέλω να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου στο πρωτάθλημα και μετά θα αποφασίσω.

Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν είναι η σωστή περίοδος για να μιλήσω για το μέλλον μου. Οταν έρθει εκείνη η ώρα, η ΑΕΚ θα είναι μία εξαιρετική επιλογή» ανέφερε ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος ως δανεικός στην Κάντιθ έκανε εξαιρετική χρονιά στη Σεγούντα με 17 γκολ. Γι’ αυτό φυσικά βρίσκεται στο στόχαστρο και ομάδων της Πριμέρα ντιβιζιόν και φυσικά έχει την τιμή του, η οποία ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.


Σχόλια