64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ΜΑΥΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ


Εμφάνισαν ως Έλληνα ακόμα κι ένα μαύρο, κατάμαυρο πίσσα ποδοσφαιριστή.
Όλοι το ξέρανε ότι ήταν βέρος Βραζιλιάνος, όμως όλοι έκαναν το κορόιδο. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε κυβέρνηση, εφημερίδες, ποδοσφαιρικές αρχές και ομάδες, εκτός βέβαια του... Παναθηναϊκού, που απέκτησε τον «ομογενή» Αρακέν Σοζέ ντε Μέλο. Τον Δεμέλο!
Μοναδική αντίδραση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αρνούνταν να δώσει φανέλλα σε μαϊμού Έλληνες και, μάλιστα, το 1970 είχε καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Για την ξετσίπωτη απάτη και την ανοχή του κράτους, δηλαδή της δικτατορίας στο παγκόσμιο ρεζιλίκι της Ελλάδος. Όλες οι ομάδες να φέρνουν από τη Νότια Αμερική ποδοσφαιριστές σαν «ελληνόπουλα». Η αρχή είχε γίνει το 1969 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίον είχαν ξεφορτωθεί έξι(!) Αργεντινοί.
Και ύστερα λένε κάποιοι για την «αυστηρή» και τη «σκληροπυρηνική» διακυβέρνηση της χώρας από εκείνα τα νούμερα, τους στρατιωτικούς που είχαν κάνει πραξικόπημα το 1967 και για 7 χρόνια πουλούσαν τρέλλα ελληνικότητας και χριστιανοσύνης, και άλλες τέτοιες παπαριές.
Ποιο απολυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς όταν ο καθένας π.χ. έκτιζε όπου ήθελε, ό,τι ήθελε, οι ομάδες γελοιοποιούσαν κάθε έννοια κρατικής αξιοπιστίας με μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε πρωτάθλημα που σύμφωνα με το νόμο επιτρεπόταν μονάχα η συμμετοχή Ελλήνων.
Σα σήμερα, 23 Μαΐου, το 1972, ο Ντε Μέλο, αφού χρειάστηκε να τσοντάρει οικονομικά και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά. Έπαιξε δυο χρόνια στη Λεωφόρο κι ένα στον Ατρόμητο Αθηνών. Τον βρήκανε κρεμασμένο στο σπίτι που διέμενε στη Βενεζουέλα, το 2001. Είχε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε στα 57 του χρόνια.

Σχόλια