64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Πολ Γκασκόιν: Ένας έκπτωτος θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Πολ Γκασκόιν: Ένας έκπτωτος θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ο Πολ Γκασκόιν, γέννημα θρέμμα της Αγγλίας, είδε το πρώτο φως στις 27 Μαΐου 1967...
Η πρώτη του ομάδα ήταν η Νιουκάστλ στα μέσα της δεκαετίας του 80’. Μέτρησε 107 συμμετοχές με τη φανέλα των «ανθρακωρύχων», στις οποίες πέτυχε 25 τέρματα. Με την Τότεναμ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και το κατέκτησε.

Επόμενος σταθμός, η ιταλική Λάτσιο. Τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και απειθαρχίας τον είχαν αναγκάσει να δει πολλά ματς της Ιταλικής ομάδας από τον πάγκο. Με τη Λάτσιο συμμετείχε σε 41 ματς, στα οποία πέτυχε έξι τέρματα. Οι αποδόσεις του μέσο-επιθετικού δεν ικανοποίησαν του ιθύνοντες της Ιταλικής ομάδας, με αποτέλεσμα να του δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Τη σεζόν 1992-93, είχε μετακομίσει στη Σκωτία για να φορέσει τη φανέλα της Ρέιντζερς. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκωτίας προτού φύγει για να βοηθήσει την Αγγλία, που είχε φτάσει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1996, αλλά δεν είχε προκριθεί στο τελικό.







Σχεδόν 46 χρόνια μετά και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής (10/7) ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Πολ Γκασκόιν να κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου μόνο με το μπουρνούζι και με ένα τσιγάρο στο στόμα. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο παλαίμαχος Βρετανός άσος αποβιβάστηκε από ένα ταξί και πήγε σε σούπερ μάρκετ προκειμένου να αγοράσει αλκοόλ και παυσίπονα.







Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ο Γκασκόιν βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, επιβεβαιώνοντας όσους ανησυχούν για την ζωή του αγαπημένου "Γκάζα"...


zougla.gr

Σχόλια