64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Eπτά γκολ σε ένα ματς! (video)

Eπτά γκολ σε έναν αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας από τον ίδιο παίκτη; Κι όμως είναι δυνατόν! Το κατάφερε ο Τεντ Ντρέικ.

Το κατάφερε ο Τεντ Ντρέικ στις 14 Δεκεμβρίου του 1935 στο 1-7 της Αρσεναλ επί της Αστον Βίλα στο "Βίλα Παρκ". Αυτό είναι και το απόλυτο ρεκόρ πρώτης κατηγορίας στην Αγγλία. Μια επίδοση που κρατάει ακόμη! Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο φορ της Αρσεναλ έπαιζε με χτυπημένο γόνατο!

Το 1-7 αποτέλεσε σοκ για τη Βίλα όχι μόνο για την έκταση της ήττας, αλλά και γιατί προήλθε από την μεγάλη αντίπαλο της εποχής, την Αρσεναλ. Ο Ντρεϊκ είχε κάνει ήδη χατ τρικ στο ημίχρονο και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα το έκανε νταμπλ χατ-τρικ φθάνοντας τα έξι γκολ. Με τη λήξη ο άσος των Λονδρέζων έβαλε και το έβδομο ενώ λίγο πριν του είχε ακυρωθεί ένα ακόμη.

Η αποτελεσματικότητά του πάντως ήταν εκπληκτική. Οπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής σούταρε εννιά φορές προς το τέρμα, τις επτά έβαλε γκολ, την άλλη το ένα δεν μέτρησε ενώ μόλις ένα απέκρουσε ο γκολκίπερ της ομάδας του Μπέρμιγχαμ.




Ο Ντρεϊκ με τα επτά γκολ που πέτυχε ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζιμι Ρος που είχε βάλει επίσης επτά για την Πρέστον κατά της Στόουκ το 1888. Λίγα χρόνια μετά πάντως εκείνη η επίδοση του Ρος αμφισβητήθηκε (είπαν ότι είχε βάλει μόνο τέσσερα).
Στο τέλος της χρονιάς η Αστον Βίλα υποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ η Αρσεναλ αν και απέτυχε να πάρει το 4ο σερί πρωτάθλημα, κατέκτησε το κύπελλο με γκολ του Ντρεϊκ (1-0 τη Σέφιλντ Γιουναϊτεντ).
Το απόλυτο ρεκόρ όλων των κατηγοριών πάντως το έχει με 9 γκολ σε έναν αγώνα ο Μπάνι Μπελ στο 13-4 της Τρανμίρ επί της Ολνταμ, στις 26 Δεκεμβρίου του 1934 για την 3η κατηγορία.

newsit.com

Σχόλια