64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

ENTINIO «Θέλω να πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο με γκολ του Αλμέιδα»

Ο πρώην στράικερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Εντίνιο καταθέτει τα προγνωστικά του για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο gazzetta.gr. Ο Πορτογάλος στηρίζει ΑΕΚ και Ούγκο Αλμέιδα!  
«Θέλω να πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο με γκολ του Αλμέιδα»
Με την ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό το 2009 σε ένα ματς που γράφτηκε ιστορία καθώς έληξε 3-3 στην κανονική διάρκεια, 4-4 στην παράταση και 15-14 στα πέναλτι!

Ο Πορτογάλος Εντίνιο στα 35 του παραμένει on fire με τα χρώματα της Βιτόρια Σετούμπαλ στην Πορτογαλία έχοντας πετύχει εφτά γκολ στην τρέχουσα σεζόν.
Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ καταθέτει τα προγνωστικά του στο gazzetta.gr ενόψει του αυριανού τελικού, ενώ εύχεται να νικήσει η ΑΕΚ με γκολ του Αλμέιδα. Άλλωστε όπως ομολογεί είναι η ομάδα που έκλεψε την καρδιά του στην Ελλάδα.
«Ασφαλώς και έχω την ΑΕΚ στην καρδιά μου. Είναι η πρώτη ομάδα εκτός Πορτογαλίας στην οποία αγωνίστηκα. Έπαιξα σε τρεις διαφορετικές σεζόν στην Ελλάδα και πέρασα θαυμάσια. Έχω τα ίδια αισθήματα και για τον ΠΑΟΚ όμως εκεί αγωνίστηκα λιγότερο και ως δανεικός, ενώ δεν ήμουν το ίδιο χαρούμενος όπως στην ΑΕΚ. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και δεν ξεχνώ πόσο με υποστήριξαν».
Ο Εντίνιο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του «Δικεφάλου» από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2009 εξηγεί γιατί θέλει να δει την ΑΕΚ να κατακτά για δεύτερη σερί σεζόν το Κύπελλο.
«Ελπίζω η ΑΕΚ να πάρει το Κύπελλο. Το αξίζει για όλα όσα πέρασε τα προηγούμενα χρόνια. Ξεπέρασε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε και βρέθηκε πάλι ψηλά. Με όλο τον σεβασμό στους φίλους του ΠΑΟΚ, είμαι με την ΑΕΚ στον τελικό. Είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες πάντως».
Ο έμπειρος φορ συνδέεται με στενή φιλία με τον Ούγκο Αλμέιδα σημειώνοντας πως περιμένει από τον συμπατριώτη του να σκοράρει στον τελικό.
«Θα ήθελα να επικρατήσει όπως είπα η ΑΕΚ και να πετύχει το νικητήριο γκολ ο Ούγκο Αλμέιδα. Ειναι κάτι παραπάνω από φίλος μου, είναι κάτι σαν αδερφός μου. Είναι πολύ καλός τύπος και με είχε βοηθήσει πολύ όταν κλήθηκα στην εθνική Πορτογαλίας. Μου λείπουν όλες οι καλές στιγμές που είχαμε ζήσει παρέα. Συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία όμως και θέλω να σκοράρει στον τελικό δίνοντας τον τίτλο στην ΑΕΚ».
Ποια είναι όμως σύμφωνα με τον Εντίνιο τα στοιχεία που θα κρίνουν τον τελικό του Κυπέλλου.
«Θα νικήσει η ομάδα που είναι πιο συγκεντρωμένη στον στόχο της. Σε αυτά τα ματς κάποια μικροπράγματα, ορισμένες λεπτομέρειες είναι που κρίνουν τον νικητή. Χρειάζεται κρύο αίμαι για να πετύχεις τον στόχο σου. Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερο λάθη και προσηλωθεί απόλυτα στον στόχο της θα κατακτήσει το Κύπελλο».
Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον τελικό του 2009 όταν οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στη ρουλέτα των πέναλτι σε ένα ματς διαφήμιση με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα.
«Ήταν ένα μεγάλο ματς. Θα έλεγα πως ήταν μια διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ένα εκπληκτικό show, όπου δεν θέλαμε να χάσουμε, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πίστευα πως αυτό το παιχνίδι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ».
Ο διεθνής με την Πορτογαλία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπτωση που του κατατεθεί σχετική πρόταση.
«Πράγματι πραγματοποιώ μια καλή χρόνια στη Σετούμπαλ. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που έπαιξα εκτός Πορτογαλίας και είχα μόνο ευχάριστες εμπειρίες. Αν είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα δεν θα το σκεφτόμουν. Ίσως έπρεπε να μείνω περισσότερο στην ΑΕΚ και να μην έφευγα. Εξακολουθώ να νιώθω φρέσκος και ξεκούραστος και θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω ακόμα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που αγαπώ και αν είχα πρόταση θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά εκεί».

gazzetta.gr

Σχόλια