64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» με τέσσερα HIGHLIGHTS

Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες είχαν κέφια, κέρασαν ντρίμπλες και τέσσερα γκολ (4-1) την Βιγιαρεάλ και κράτησαν την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι του τίτλου.
Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 4-1
Ηταν παράσταση για ένα ρόλο. Ή μάλλον για δύο. Ο Μέσι οργάνωνε και εκτελούσε, ο Νεϊμάρ μάγευε με ντρίμπλες, αλλά για χάρη του MSN προστέθηκε με γκολάκι ο Λουίς Σουάρες, που υστέρησε σε σχέση με το παρεάκι του.
Οι τρεις τους έβαλαν και τα τέσσερα γκολ και η Μπαρτσελόνα που κατά διαστήματα έκρυψε την μπάλα, καθάρισε 4-1 την Βιγιαρεάλ, για να βρεθεί έστω και για λίγο στο +3 στη μάχη του τίτλου (σ.σ.: το βράδυ η Ρεάλ έπαιζε στην Γρανάδα).
Οι Καταλανοί δεν μπήκαν τόσο ζεστά, αλλά στο 21' βρήκαν το πρώτο γκολ. Ο Μέσι κέρασε τον Νεϊμάρ που πλάσαρε εξ επαφής το 16ο φετινό του (10 στην La Liga), Ωστόσο, δεν το χάρηκαν για πολύ. Ο Μπακαμπού βγήκε στην πλάτη της άμυνας (βρισκόταν στο κέντρο η άμυνα), έτρεξε το μισό γήπεδο και πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν που το έφαγε όρθιος. Ο Πικέ έστειλε εξ επαφής (39') την κεφαλιά του άουτ, μα στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα χτύπησε ο Μέσι που στάθηκε και τυχερός, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Μάριο και μπέρδεψε τον Αντρές.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάτησαν πιο πολύ το γκάζι και προσέφεραν θέαμα σε ανύποπτες στιγμές του αγώνα. Στο 69' μετά από ωραία ντρίμπλα, ο Λουίς Σουάρες πλασέ και με τη βοήθεια της κακής αντίδρασης του Αντρές, έφτασε τα 26 στο πρωτάθλημα. Χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Πικέ (79') για να μην μειώσει η Βιγιαρεάλ και στο 84' ο Νεϊμάρ... έσκασε μαγική ντρίμπλα στον αντίπαλο του, με το σουτ του Σουάρες στην εξέλιξη να χτυπάει σε χέρι. Ο Μέσι εκτέλεσε από την άσπρη βούλα αλά Πανένκα και έφτασε τα 35 στην La Liga, φτιάχνοντας αγωνιστικά και βαθμολογικά το ωραίο βράδυ της ομάδας του, που απλά περιμένει και ελπίζει...
* Ο Μέσι έγινε ο πρώτος στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα που ξεπερνάει τα 50 γκολ (51) σε όλες τις διοργανώσεις!
* ΤΟ MSN ξεπέρασε για 3η σερί σεζόν τα 100 γκολ (Μέσι 51, Σουάρες 35, Νεϊμάρ 16)!
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο (76' Μασεράνο), Ντιν (76' Ζόρντι Αλμπα), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες
Βιγιαρεάλ (Φραν Εσκριμπά): Αντρές, Αλβαρο, Μουσάκιο, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Τριγκέρος, Ρόντρι, Ντος Σάντος, Σοριάνο (72' Καστιγιέχο), Σολδάδο (72' Σανσόνε), Μπακαμπού.

Σχόλια