64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Βάζει «φρένο» η UEFA στην εξαγορά της Νότιγχαμ από Μαρινάκη

Η UEFA δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή της στην εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη λόγω των δικαστικών του περιπετειών.

Μπορεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ να παρουσιάζουν ως πλήρως ολοκληρωμένη τη μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας στον Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορεί ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού να αυτοσυστήθηκε ως «αφεντικό» της αγγλικής ομάδας μιλώντας στο
BBC, ωστόσο, η UEFA διατηρεί ακόμη κάποιες αντιρρήσεις.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη δικαστική εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν έχουμε δικαιοδοσία για να δώσουμε εμείς έγκριση και από εμάς δεν έχει πάρει κανένα πράσινο φως αυτή η αγοραπωλησία. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές και ειδικά τον αρμόδιο εισαγγελέα για την υπόθεση των στημένων αγώνων και της διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και άλλοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε στενά το θέμα» ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. 

«Είναι ξεκάθαρο ότι ούτε ο νέος ιδιοκτήτης μας ούτε ο Ολυμπιακός έχουν αποδειχθεί ένοχοι για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο» ήταν το σχόλιο - απάντηση του εκπροσώπου της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Παράγοντας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας ανέφερε ότι κάθε εθνική ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους και να ορίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων δίνεται ή όχι έγκριση σε κάποιον για να αγοράσει τις μετοχές ενός συλλόγου. 

metrosport.gr

Σχόλια