64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Σαν σήμερα: Η Λάρισα κατακτά το Κύπελλο ενάντια στον Παναθηναϊκό (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, η Λάρισα γινόταν η τελευταία επαρχιακή ομάδα που θα κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, θριαμβεύοντας στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-1.
Σαν σήμερα: Η Λάρισα κατακτά το Κύπελλο ενάντια στον Παναθηναϊκό (vid)

Το ο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 5 Μαΐου του 2007 ήταν κατάμεστο με 16.000 θεατές και πανέτοιμο να υποδεχτεί έναν τελικό μέσα σε άκρως εορταστικό κλίμα.

Οι «βυσσινί» ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού. Ο Φωτάκης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο  Κόζλεϊ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί αλλά μία ενέργεια του Παπαδόπουλου που κέρδισε πέναλτι τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευστόχισε στην εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει να βρει τρόπους να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του «Παπ» στο 48' και μία σημαντική ευκαιρία με τον Νίλσον στο 71ο λεπτό.
Από την πλευρά τους οι Θεσσαλοί απειλούσαν τον Εμπέντε με μακρινά σουτ, αλλά η ζημιά έγινε με μία 40άρα μπαλιά του Φωτάκη στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας. Ο Αντσουέ πέρασε στο σπριντ σαν σταματημένους τους Γκούμα και Μόρις και εκτέλεσε τον Εμπέντε για το 2-1 στο 82ο λεπτό, βάζοντας τη Λάρισα στη θέση του απόλυτου οδηγού του μεγάλου τελικού.
Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, με τον Μάντζιο να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία του Κοτσόλη.
Όταν ο Κύρος Βασάρας σφύριξε τη λήξη ο Γιώργος Δώνης με τους παίκτες του πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά τον 3ο τίτλο της ιστορίας της Λάρισας, η οποία είναι η τελευταία επαρχιακή ομάδα -μέχρι και σήμερα- που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. 
Παναθηναϊκός (Μουνιόθ): Εμπέντε, Νίλσον (84' Σέριτς), Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Λεοντίου, Τζιόλης (86' Μπίσκαν), Ιβανσιτς, Νίνης (72' Ρομέρο), Παπαδόπουλος, Μάντζιος
Λάρισα (Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Μπασιλά, Φωτάκης, Διγκόζης, Κλέιτον (86' Βάλλας), Αλωνεύτης (72' Καλατζής), Κόζλεϊ (60' Αντσουέ)

Σχόλια