64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο γιος του Μπεμπέτο (vid)

Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός πριν από 23 χρόνια λόγω ενός πανηγυρισμού, γιός του Βραζιλιάνου «θρύλου» Μπεμπέτο, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο γιος του Μπεμπέτο (vid)
Μουντιάλ 1994, προημιτελικός Βραζιλίας-Ολλανδίας. Η σελεσάο επικρατεί με 3-2, με τον Μπεμπέτο να βρίσκει δίχτυα και να κάνει το 0-2.
Ο πανηγυρισμός του μαζί με τον Ρομάριο και τον Μαζίνιο έμεινε στην ιστορία, αφού ξέφυγε απ' τα κλισέ και με τα χέρια του σχημάτισε μια «κούνια» μωρού, αφιερώνοντας την επιτυχία στον γιό του, που μόλις είχε έρθει στη ζωή.
23 χρόνια μετά, το μωρό μεγάλωσε και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Ματέους Ολιβέιρα μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική ομάδα, που του έβαλε μάλιστα και ρήτρα 60 εκατ. ευρώ!
Ο Ματέους Ολιβέιρα εντυπωσίασε στην περσινή σεζόν με τη φανέλα της Εστορίλ (26 συμμετοχές-2 γκολ), αγωνίζεται στη θέση του μεσοεποθετικού και το γεγονός πως η Μπενφίκα ήθελε διακαώς να τον εντάξει στο ρόστερ της ίσως μαρτυρά και την ποιότητά του.
Θυμηθείτε τον περίφημο πανηγυρισμό του Μπεμπέτο και την αφιέρωση στο σημερινό μεταγραφικό απόκτημα των «λιονταριών» της Λισαβόνας.

Σχόλια