64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ιστορική κατάκτηση από τη "Γηραιά Κυρία" (video)

Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία στο Ολίμπικο της Ρώμης, καθώς με τη νίκη της επί της Λάτσιο στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας (2-0), έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το τρόπαιο για τρεις σερί σεζόν.



Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία στο Ολίμπικο της Ρώμης, καθώς με τη νίκη της επί της Λάτσιο στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας (2-0),
έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το τρόπαιο για τρεις σερί σεζόν. 

Η “Γηραιά Κυρία” φρόντισε από το πρώτο ημίωρο να δείξει πως δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που διεκδικεί αυτές τις εβδομάδες. Μπορεί να απέτυχε να εξασφαλίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο, όμως την Τετάρτη το βράδυ επιβλήθηκε της Λάτσιο με τα γκολ των Ντάνι Αλβες, Μπονούτσι και πανηγύρισε για 12η φορά το Κύπελλο.

Ασταμάτητος Ντάνι Αλβες

Μπορεί η Λάτσιο να μπήκε πιο παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και να είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ωστόσο η Γιουβέντους ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το σύνολο του Ινζάγκι στο έκτο λεπτό έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Κεϊτά από πλάγια θέση “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι του Νέτο. Αυτή η φάση “ξύπνησε” τους παίκτες του Αλέγκρι οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί στη συνέχεια. Ο Στρακόσια έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν, αλλά η δική του προσπάθεια δεν έφτανε. 

Στο 11' ο Ντάνι Αλβες ξεχασμένος στα δεξιά της περιοχής με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Απαλλαγμένοι από το... άγχος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση η Γιουβέντους πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την αντίπαλο της. Ο Στρακόσια στο 14' και στο 18' πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις σταματώντας τους Ντιμαπλά και Ιγκουαϊν, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 25' όταν ο Μπονούτσι με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της “Μεγάλης Κυρίας”. 

Εχοντας μείνει πίσω με δύο γκολ, η Λάτσιο προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει σε 2-1 μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς να το πετύχει. Η άστοχη κεφαλιά του Ιμόμπιλε στο 32', αλλά και η απόκρουση του Νέτο πάνω στη γραμμή στο 45 στην κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς έστειλε τη Γιουβέντους στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων. 

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Η εικόνα του αγώνα εντελώς διαφορετική στο δεύτερο μέρος. Η Λάτσιο ανέβασε αρκετά ψηλά τις γραμμές της και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όσα μέτρα της έδινε η αντίπαλος της. Η είσοδος του Αντερσον έκανε πιο κινητική την ομάδα του Ινζάγκι. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα “ανάγκασε” τον Νέτο σε δύσκολη απόκρουση (54'), ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κεϊτά σούταρε άστοχα. 

Η πίεση της Λάτσιο συνεχίστηκε και στο 57' ο γκολκίπερ της Γιουβέντους ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή απέτρεψε το γκολ στην προσπάθεια του Ιμόμπιλε. Το σύνολο του Αλέγκρι είχε χώρο για να δράσει και για ένα δεκάλεπτο “εξερεύνησε” τους πολλούς ανοικτούς διαδρόμους που υπήρχαν προς την περιοχή του Στρακόσια, αλλά ο τελευταίος χρειάστηκε να δείξει τις ικανότητες του μόνο στη φάση του 88', όταν και βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ιγκουαϊν. 

Το 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος δεν άλλαξε και έτσι η Γιουβέντους κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για 12η φορά στην ιστορία της. 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Νέτο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Ρινκόν, Μαρκίζιο, Άλβες, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μπάστος, Ντε Φράι (69' Αλμπέρτο), Γουάλας, Μπάστος (53' Άντερσον), Παρόλο (21' Ράντου), Μπίγλια, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λούλιτς, Ιμόμπιλε, Μπαλντέ


novasports.gr

Σχόλια