64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Σαν σήμερα το 1978 η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου κατακτά το νταμπλ έπειτα από 39 χρόνια


Ήταν 4 Ιουνίου του 1978 όταν ο Μίμης Παπαϊωάνου σήκωσε την κούπα μετά τον τελικό του Κυπέλλου μέσα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»,
καθώς η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ με 2-0, με την κεφαλιά του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και το γκολ του Θωμά Μαύρου, κατακτώντας το νταμπλ έπειτα από 39 χρόνια.




  ΠΗΓΗ


ΑΕΚ: Διαφωνία της νέας δημοτικής αρχής για την εκμετάλλευση του Άλσους

  Τη διαφωνία του για τους όρους «εκμετάλλευσης» του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, που περιλαμβάνονται στο πλάνο ανέγερσης της «Αγιά-Σοφιάς», εξέφρασε ο Άρης Βασιλόπουλος.
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας αντιτίθεται στα «μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας» και ζήτησε από την ΑΕΚ να πορευθούν «ως σύμμαχοι».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή του, η «Δύναμη Πολιτών», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «...ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι κυρίως η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά να καταστήσει το Άλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας».
Όπως επισημαίνεται «αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους. Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό της Πόλης μας. Ανοίγει το δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (23,5 στρέμματα) του Άλσους. Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό, όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ».
Η «Δύναμη Πολιτών» υπογραμμίζει πως έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την ΑΕΚ και να βρεθούν λύσεις ώστε σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της Ένωσης, χωρίς όμως να θιγούν τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με την ακόλουθη επισήμανση: «Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούν ως σύμμαχοι. Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε».


Σχόλια