64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο μάγκας Παναθηναϊκός Τον «ξέρανε» με ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη (3-2) και μαζί του στο Γιουρόπα Λιγκ τον ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: 2-3 (HL)
Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη (3-2) και μαζί του στο Γιουρόπα
Λιγκ τον ΠΑΟΚ. Ο Μολίνς πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις για τους "πράσινους", οι οποίοι με τη νίκη τους "βοήθησαν" την ΑΕΚ, που την ίδια ώρα πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη, να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Το "τριφύλλι" παρά τους βασικούς παίκτες που έμειναν για διάφορους λόγους εκτός αποστολής, αλλά και τις αναγκαστικές αλλαγές (Κουλιμπαλί, Ρέις) που προέκυψαν στη διάρκεια του ματς, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ανατροπή και να αποφύγει με τις... δικές του πλάτες την τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος. 


Ο "δικέφαλος του Βορρά" από την άλλη, ο οποίος μπήκε στα πλέι οφ πρώτος στη βαθμολογία, κατάφερε να... χύσει την καρδάρα με το γάλα, αφού σε 6 παιχνίδια νίκησε μόνο 2 φορές τον Πανιώνιο και πήρε άλλους τρεις βαθμούς στα χαρτιά.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-2-3-1 του Ίβιτς, ο Μπρκιτς ήταν στην εστία και οι Κίτσιου, Πούγγουρας, Κρέσπο, Λέοβατς από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τσίμιροτ και Σάκχοφ ήταν οι δύο στον άξονα και οι Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Ο Ουζουνίδης από την πλευρά του, παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Κουλιμπαλί (δεξιά), Χουλτ μπακ και τους Κουτρουμπή, Κουρμπέλη στόπερ. Ο Βιγιαφάνιες ήταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Λουντ στο αριστερό και οι Μαρινάκης, Ρέις κεντρικοί χαφ, με τους Μολίνς, Κλωναρίδη δίδυμο στην επίθεση.

Φάσεις με το "καλημέρα"

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να θέλει πιο πολύ τη νίκη, έχοντας και άλλους εξωαγωνιστικούς λόγους μετά τα όσα συνέβησαν στα προηγούμενα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ και φρόντισε να το δείξει από πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' και μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί ο Πούγγουρας στην προσπάθειά του να αποκρούσει, "φλέρταρε" με το αυτογκόλ, αλλά ο Μπρκιτς μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 13' ο Μολίνς με σκαστή κεφαλιά από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας ακόμη μία καλή ευκαιρία για τους "πράσινους" κι ενώ οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μια φάση για να σκοράρουν. Για την ακρίβεια μια στιγμή ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας του Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο 20' είδε τον Βλαχοδήμο λίγο εκτός θέσης και με φοβερό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Άμεση αντίδραση
Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν προήθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με την πρώτη τους επόμενη "επίσκεψη" στα αντίπαλα καρέ. Ο Λουντ στο 28' έκανε την κάθετη στον Κλωναρίδη κι αυτός με σουτ από θέση δεξιά στην περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπρκιτς.

Ο τελευταίος λίγο έλειψε να... βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ντρίμπλαρε τον Κλωναρίδη και έκανε κατά λάθος πάσα στον Μολίνς, με τον Σουηδό να προσπαθεί να πλασάρει ανεπιτυχώς σε κενή εστία, αλλά από πολύ πλάγια θέση.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους κι αφού ο Ουζουνίδης είχε προχωρήσει σε αναγκαστικές αλλαγές των Κουλιμπαλί (44' με Ευαγγέλου) και Ρέις (49' με Χατζηγιοβάνη), ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Στο 56' ο Ουάρντα βρήκε τον Ενρίκε στην περιοχή κι αυτός έκανε ωραίο πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με την παρέμβαση του ποδιού του Βλαχοδήμου να είναι καθοριστική.

Ο Βραζιλιάνος, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να χριστεί σκόρερ στο 68' και μάλιστα χωρίς να... κουραστεί ιδιαίτερα. Ο Κουτρουμπής του έκανε ουσιαστικά ασίστ (άθελά του βέβαια) κι αφού άδειασε τον εμβρόντητο και ανήμπορο να προλάβει να αντιδράσει Βλαχοδήμο, δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ξαναβάλει τους "ασπρόμαυρους" στη θέση του οδηγού.

Μίλησε τελευταίος

Όσο ο χρόνος κυλούσε ο στόχος της πρωτιάς ερχόταν και πιο κοντά για τους Θεσσαλονικείς, αλλά οι Αθηναίοι είχαν αντίθετη άποψη. Και την... εξέφρασαν χωρίς να αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλό τους. Στο 79' και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουτρουμπής εξιλεώθηκε για το τραγικό του λάθος και με κεφαλιά-πάσα "σέρβιρε" στον Λουντ, ο οποίος με κοντινό σουτ έφερε το παιχνίδι ξανά στα ίσα.

Το τελειωτικό "χτύπημα" για τον ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Κλωναρίδη να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Μολίνς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να χαρίζει στους "πράσινους" μια παλικαρίσια νίκη.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς, 4-2-3-1): Μπρκιτς - Κίτσιου, Πούγγουρας, Κρέσπο, Λέοβατς - Τσίμιροτ, Σάκχοφ - Ενρίκε (78' Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα (88' Χαρίσης) - Πρίγιοβιτς (67' Κουλούρης)

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-2): Οδ. Βλαχοδήμος - Κουλιμπαλί (44' Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ - Βιγιαφάνιες (88' Πίσπας), Μαρινάκης, Ρέις (49' Χατζηγιοβάνης), Λουντ - Μολίνς, Κλωναρίδης

Σχόλια