64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Οι τιμωρημένοι στο πλευρό της Εθνικής

Στην αποστολή της Εθνικής θα βρεθούν και οι διεθνείς που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής με τη Βοσνία. Ποιοι παίκτες θα ταξιδέψουν στη Ζένιτσα και τι σκέφτεται ο Σκίμπε αναφορικά με την ενδεκάδα. 
Οι τιμωρημένοι στο πλευρό της Εθνικής
Ο Ανδρέας Σάμαρης, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης συμπλήρωσαν κάρτες στο ματς με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο και έτσι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τους Βόσνιους. 
Με πρωτοβουλία τους, οι τρεις διεθνείς θα ταξιδέψουν στη Ζένιτσα για να βρεθούν κοντά στους συμπαίκτες τους, δείγμα του πολύ καλού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 

Στα αγωνιστικά, το πρόγραμμα του Μίχαελ Σκίμπε περιλαμβάνει μονές προπονήσεις χαμηλής έντασης, καθώς οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και είναι λογικό ο προπονητής να μην θέλει την περαιτέρω καταπόνηση τους. Στις τρεις πρώτες προπονήσεις, ο εκλέκτορας της Εθνικής δεν έχει δείξει το παραμικρό για τις επιλογές των προσώπων της ενδεκάδας. 

Σαφώς και υπάρχει ένας βασικός κορμός διεθνών, ωστόσο θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις απουσίες των Τζαβέλλα και Σάμαρη. Στη «γαλανόλευκη» εστία θα επιστρέψει ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά. Η θέση του αριστερού μπακ παραμένει ανοικτή διότι έρχεται σε συνάρτηση με το που θα τοποθετηθεί ο Κώστας Σταφυλίδης. 

Σε περίπτωση που ο άσος της Άουγκσμπουργκ αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού χαφ εξτρέμ, τη θέση στην άμυνα θα διεκδικήσουν ο Μπάμπης Λυκογιάννης με τον Παναγιώτη Ρέτσο. Διαφορετικά, ο Σταφυλίδης θα πάρει τη θέση του Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στο ματς έχει ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ενώ ο Κάρλος Ζέκα και ο Γιάννης Μανιάτης θα κοντραριστούν για τη δεύτερη θέση. 

Σίγουροι στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής πρέπει να θεωρούνται οι: Κώστας Φορτούνης και Πέτρος Μάνταλος, ενώ για την τρίτη θέση -εφόσον δεν είναι ο Σταφυλίδης- παραμονεύουν ο Τάσος Μπακασέτας και ο Τάσος Δώνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου. 

sport-fm.gr

Σχόλια