64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Λέβα» λαμπρός την οδηγεί... στο Μουντιάλ!

Πολωνία… Ρουμανία ένας Λεβαντόφσκι απόσταση. Με τον 29χρονο φορ να σημειώνει χατ-τρικ οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 και είναι πρώτοι με διαφορά. Χέρι-χέρι Μαυροβούνιο και Δανία. 
«Λέβα» λαμπρός την οδηγεί... στο Μουντιάλ!
Ένα βήμα πιο κοντά στη… Ρωσία βρέθηκε η Πολωνία μετά το πέρας της έκτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. 
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οδήγησε σε νίκη 3-1 την εθνική του ομάδα, σημειώνοντας χατ-τρικ, επί της Ρουμανίας και έτσι έφθασε τους 16 βαθμούς, που παρέμεινε στην πρώτη θέση του πέμπτου γκρουπ και έχει σε απόσταση ασφαλείας (+6) Δανία και Μαυροβούνιο. Με αυτόν τον τρόπο ο 29χρονος φορ έφθασε τα 11 τέρματα στην προκριματική φάση και οδηγεί την Πολωνία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Η 6η αγωνιστική 
Καζακστάν-Δανία 1-3 
(76’ Κουάτ / 27’ Γιόργκενσεν, 50’ Έρικσεν πέν., 81’ Ντόλμπεργκ) 

Μαυροβούνιο-Αρμενία 4-1 
(2’ Μπεριτσάι, 28’ , 54’, 82’ Γίοβετιτς / 89’ Κοριάν) 

Πολωνία-Ρουμανία 3-1 
(29 πεν., 57’, 62’ πεν. Λεβαντόφσκι / 77’ Στάντσου) 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου 
Πολωνία 16 (15-7) 
Μαυροβούνιο 10 (14-7) 
Δανία 10 (10-6) 
Ρουμανία 6 (7-7) 
Αρμενία 6 (7-14) 
Καζακστάν 2 (4-16) 

Το πρόγραμμα της 7ης (01/09) 
Καζακστάν-Μαυροβούνιο (19:00) 
Δανία-Πολωνία (21:45) 
Ρουμανία-Αρμενία (21:45) 


Ο επιθετικός της Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 29’, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο 57’ νίκησε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα και με ένα πολύ γνώριμο τρόπο σε αυτόν έκανε το 2-0, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Στο 62’ έβαλε και δεύτερο πέναλτι (το είχε κερδίσει ο Ζιελίνσκι) κλειδώνοντας το… τρίποντο. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 77’ με δυνατό σουτ του Στάντσου έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει κάπως πορεία. Ουσιαστικά όμως δεν μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. 



Εύκολο βράδυ είχε και το Μαυροβούνιο που επικράτησε 4-1 της Αρμενίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Δανίας νωρίτερα, παρέμειναν στη δεύτερη θέση μαζί με τους Σκανδιναβούς. Χατ-τρικ σημείωσε ο Στέφαν Γιόβετιτς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο ματς με στόχο να βάλουν από νωρίς γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Μπετσιράι εκμεταλλεύτηκε στο 2’ το γύρισμα του Γιόβοβιτς από τα αριστερά και με μια επαφή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο επιθετικός της Ίντερ έδειξε την κλάση του στο 28’ και με ωραίο έξω από την περιοχή και δυνατό σουτ ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του. 

Πολύ ωραία ήταν και τα άλλα δύο γκολ που σημείωσε ο Γιόβετιτς, ο οποίος στο 54’ πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την αντίπαλη περιοχή και ολοκλήρωσε τη φάση με περίτεχνο σουτ και στο 82’ εκμεταλλεύτηκε σέντρα από τα δεξιά και με γυριστό σουτ έκανε το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν απλά να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 89’ με τον Κοριάν. 

sport-fm.gr

Σχόλια