64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ένας ...φοβιτσιάρης μπαλαδόρος!

Ήταν 7 Ιουνίου του 1989, όταν στο αεροδρόμιο του Παραμαρίμπο, περιοχή κοντά στο Σουρινάμ, συνετρίβει αεροπλάνο DC-8, κατά την προσγείωση...


Ακριβώς την ίδια ημέρα, όπως μάθαμε αργότερα, ο Ντένις Μπέργκαμπ, αποφάσισε να μην ξαναμπει σε αεροπλάνο, αναπτύσσοντας έντονα την αίσθηση της αεροφοβίας!

Ο Ολλανδός, βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Σουρινάμ εκείνη την ημέρα, περιμένοντας την πτήση του για επιστροφή στην Ολλανδία... Πράγμα που δεν έγινε ποτέ αερωπορικός.
Ο "ιπτάμενος" (εξού και το παρατσούκλι) Ολλανδός, όσο περίεργο και να ακούγεται, είχε ως όρο στα συμβόλαια που υπέγραφε να μην ταξιδεύει αερωπορικός!!!
Ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε τον Μπέργκαμπ παίκτη στην Άρσεναλ, είχε τονίσει πως: "Ενας τεχνικός μπορεί να ζητήσει τα πάντα από τον Ντένις. Τα πάντα εκτός ίσως από το να μπει σε αεροπλάνο"!
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ακόμα θα θυμούνται την απουσία του ολλανδού
επιθετικού από τον αγώνα της Τούμπας το 2000 με την Άρσεναλ, στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, από το οποίο ο Μπέργκαμπ απουσίαζε, καθώς είχε αρνηθεί να ταξιδέψει με το αεροπλάνο...


Η ...πλάκα είναι ότι την μοναδική φορά που το πήρε απόφαση να πετάξει (δικαιολογώντας και το παρατσούκλι), το 1994 για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής, έπεσε θύμα φάρσας στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, για την πτήση προς το Ντάλας!!!
Ο Ολλανδός όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή, με κάποια φοβία... Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις πιο τραβηγμένες. Το sportaction.gr σας παρουσιάζει τους 5 πιο ...παράξενους φόβους ποδοσφαιριστών:
5) Ο Πάμπλο Οσβάλντο έχει ζωοφοβία, που όσο περίεργο και αν ακούγεται, φοβάται όλα τα ζώα.
4) Ο Κάρλος Βέλα είναι υδροφοβικός, αφού φοβάται το
νερό και βασικά το νερό της Θάλασσας, πράγμα που δεν του επιτέπει να
κολυμπάει...
3) Ο Ούγκο Αλμέιδα έχει ταυροφοβία(!), που σημαίνει φοβία για τους ταύρους και τις αγελάδες. Περιέργη μεν, φοβία δε...
2) Ο Σολδάδο είναι οδοντοφοβικός, που σημαίνει πως δεν επισκέπτεται ποτέ τον οδοντίατρο.
1) Ο Ουκρανός "σπούπερ σταρ", Αντρέι Σεφτσένκο υποφέρει από φαλακροφοβία, πράγμα που σημαίνει πως φοβάται μην μείνει καραφλός!


ΥΓ. Επειδή όμως δεν είναι ωραίο όταν μιλάμε για τον Ντένις Μπέργκαμπ, να θυμόμαστε μόνο τον φόβο του, ας δούμε και ένα μέρος απ'όσα μας χάρισε, παίζοντας ποδόσφαιρο...

fotisbazakas.blogspot.gr

Σχόλια