64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Γκραν Πρι Καναδά: Εύκολη νίκη για Χάμιλτον, προβλήματα για Ferrari


Το φετινό Γκραν Πρι του Καναδά εξελίχθηκε σε μια βόλτα στο πάρκο για τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έμεινε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα χωρίς να απειληθεί ποτέ από κανέναν και
εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες του Σεμπάστιαν Φέτελ μείωσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τους 25 στους 12 βαθμούς.
Για τον Φέτελ όλα κρίθηκαν στην εκκίνηση. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari δέχτηκε επίθεση τόσο από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πετάχτηκε σαν από καταπέλτη από την 5η θέση, προσπερνώντας τον Φέτελ από την εξωτερική, όσο και από τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος πέρασε τον Φέτελ από την εσωτερική. Στριμωγμένος από τον Μπότας, ο Γερμανός πιλότος της Scuderia χτύπησε το πίσω ελαστικό του Φερστάπεν πληγώνοντας την μπροστινή αεροτομή του. Στην αρχή συνέχισε, μετά από λίγους γύρους όμως αναγκάστηκε να μπει στα πιτ για αλλαγή ρύγχους όταν μέρος της αεροτομής έφυγε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει από την 4η στην 18η θέση. Επομένως, μόνο ως άθλος μπορεί να θεωρηθεί ότι κατόρθωσε να αναρριχηθεί ξανά μέχρι την τέταρτη θέση, χάνοντας το βάθρο μόλις για έξι δέκατα του δευτερολέπτου.
Δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταυλος του Χάμιλτον στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας, ενώ τρίτος, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά το Μονακό, ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull. Ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στον 10 γύρο από μπαταρία κι ενώ διατηρούσε με άνεση τη δεύτερη θέση πίσω από τον Χάμιλτον.
Στην 5η και 6η θέση τερμάτισαν οι Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν σε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση για τη Force India.
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Κίμι ΡάικονενΝίκο Χούλκενμπεργκ, Λανς Στρολ και Ρομάν Γκροζάν.
Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 στις 25 Ιουνίου για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Σχόλια