64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ρομαό: «Ευχαριστημένος 100% στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό»

Απόλυτα ικανοποιημένος έπειτα από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος αναφέρθηκε στις μάχες κόντρα στην Παρτιζάν αλλά και στους προσωπικούς του στόχους. 
Ρομαό: «Ευχαριστημένος 100% στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό»
Χαρούμενος που τελικά κατάφερε να κερδίσει θέση στον Ολυμπιακό, παρά το δύσκολο ξεκίνημα, εμφανίστηκε ο Αλεξί Ρομαό.
Ο έμπειρος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «France Football» δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή στην Ελλάδα και στους ερυθρόλευκους, ενώ αναφέρθηκε και στις μάχες κόντρα στην Παρτιζάν αλλά και στο μέλλον του. 

Αναλυτικά: 

Για την κλήρωση με την Παρτιζάν: «Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση. Θα πρέπει να περιμένουμε μία περίπλοκη κατάσταση και ειδικά μπροστά στον κόσμο τους. Η Παρτιζάν είναι μία σταθερή ομάδα με πολλές επιθετικές αρετές. Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς. Η πρόκριση στα πλέι-οφ και μετά στους ομίλους της διοργάνωσης είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας. Ειδικά από τη στιγμή που δεν το καταφέραμε πέρσι». 

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει ο Ολυμπιακός: «Θα είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο. Θα είναι σίγουρα θερμή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όμως αυτό θα είναι κάτι ευχάριστο. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο θέλεις να ''ζεις'' ματς σαν αυτό. Θα εξαρτηθεί από εμάς το τι θα συμβεί μέσα στο γήπεδο όμως. Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση για τον κόσμο μας». 


Για τις φιλοδοξίες του στον Ολυμπιακό και τη φετινή σεζόν: «Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα, 100%. Την πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που με σημάδεψε. Ειδικά από τη στιγμή που ο τίτλος ήρθε δύσκολα. Τη στιγμή που σηκώσαμε το τρόπαιο ήταν μια ανακούφιση για όλο τον σύλλογο, η ανταμοιβή για όλη τη χρονιά. Όλο αυτό είναι κάτι που αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει την πιθανότητα της συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο και αυτό είναι κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Πέρσι ήμασταν στο Europa League και φέτος θέλουμε να παίξουμε στο Champions League». 

Για το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό και την δυσκολία να βρει θέση στο αρχικό σχήμα: «Ήταν λογικό αυτό. Ήρθα στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών σε μια ομάδα ήδη έτοιμη. Έκανα υπομονή, συνέχισα να δουλεύω και τελικά κατέληξα να παίζω. Ήξερα ότι θα έχω την ευκαιρία μου. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το μόνο που κάνεις είναι να κρατάς το κεφάλι χαμηλά και να μην λες πολλά». 

Για τις τρεις αλλαγές προπονητή την περσινή σεζόν: «Ναι σίγουρα, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στον πάγκο. Ίσως αυτό να λειτούργησε θετικά για μένα. Μίλησα με όλους τους προπονητές για τους λόγους για τους οποίους δεν αγωνιζόμουν πολύ στην αρχή. Όλοι τους μου ξεκαθάρισαν ότι με υπολογίζουν. Μετά από αυτό ήταν όλα πιο εύκολα και για μένα προσωπικά». 

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις διαφορές με το γαλλικό:
 «Είναι δύο πρωταθλήματα μα δύο στυλ που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Είναι διαφορετικές οι φιλοσοφίες. Στην Ελλάδα υπάρχει λιγότερη τακτική, το παιχνίδι δεν είναι τόσο προκαθορισμένο. Είναι πιο επιθετικό αν και εναντίον μας οι ομάδες προσπαθούν συνήθως να μην χάνουν. Αλλά αυτό είναι λογικό γιατί ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που προσπαθούν όλοι να κερδίσουν. Το επίπεδο γενικά είναι πραγματικά καλό και τα ντέρμπι έχουν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, είναι ωραίο να παίζεις σε αυτά». 

Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Ίσως επιστρέψω στην Γαλλία για να τελειώσω την καριέρα μου, όμως προς το παρόν είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα. Αγαπώ τη χώρα, την πόλη του Πειραιά, τους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ αργότερα». 


sport-fm.gr

Σχόλια