64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο Ολυμπιακός άλωσε το Βελιγράδι 3-1 την Παρτίζαν

Με τον Μπεν να σκοράρει δύο φορές και τον Εμενίκε άλλη μία στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε την Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 3-1 και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Παρτιζάν - Ολυμπιακός: 1-3 (HL)
Με τον Μπεν να σκοράρει δύο φορές και τον Εμενίκε άλλη μία στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε την Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 3-1 και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα
πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδωσαν δικαίωμα στους Σέρβους μόνο όταν “πουλούσαν” την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφόρησαν καλύτερα τη "στ κρογγυλή θεά" και φανέρωσαν τα πολλά κενά που έχει η Παρτιζάν μετόπισθεν. 


Οι στομαχικές διαταραχές του Φορτούνη δεν του επέτρεψαν να ξεκινήσει το ματς, όπως είχε σχεδιάσει ο προπονητής του, με τον Σεμπά να μπαίνει στην 11αδα από το.. παράθυρο. Το κενό του Ελληνα άσου κάλυψε ο Μάριν, ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι. Ο Μπεν ήταν αυτός που ξεχώρισε με τα δύο γκολ που σημείωσε, όμως οι Σιώπης, Οτζίτζα ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιέσουν από τον άξονα και τους οδήγησαν σε γεμίσματα από τις πτέρυγες.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Παρτιζάν σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο σπίτι της μετά από το 3-1 της Βοϊβοντίνα τον περασμένο Αύγουστο...

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μίροσλαβ Τζούκιτς παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Κλιάγιτς κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Όστοιτς - Τσίρκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Βουλίτσεβιτς, αριστερά ο Μίλετιτς, στο κέντρο οι Μπίλχερ - Κόσοβιτς, δεξιά τους Γιάνκοβιτς, αριστερά ο Λεονάρντο και επιθετικό δίδυμο οι Τζούρτζεβιτς και Ταβάμπα.

Ο Μπέσνικ Χάσι επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καπίνο κάτω απ' τα δοκάρια, τους Ρομαό - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Φιγκέιρας, αριστερά ο Κούτρης, αμυντικά χαφ οι Σιώπης - Οφόε, δεξιά ο Καρσελά, αριστερά ο Σεμπά, στην κορυφή ο Μπεν και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μάριν.

Γρήγορο γκολ, γρήγορη απάντηση

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Χάσι από την ομάδα του, καθώς ο Μπεν εκμεταλλεύτηκε άψογα την πάσα του Μάριν και με σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κλιάγιτς και στα δίχτυα, μόλις στο 5'. Εχοντας καλύτερη αγωνιστική εικόνα και το προβάδισμα, οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν στο 9' με τον Καρσελά, ωστόσο ο γκολκίπερ της Παρτίζαν αντέδρασε σωστά αυτή τη φορά και έδιωξε με γροθιές. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδος “δοκίμασαν” τις ικανότητες του αντιπάλου τερματοφύλακα στο πρώτο μέρος


novasports.gr

Σχόλια