64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Τρεις νίκες, μια ισοπαλία, επιθετικό ποδόσφαιρο


Τέσσερα φιλικά έδωσε η ΑΕΚ στο φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Όπως και πέρυσι. Μόνο που φέτος αντιμετώπισε μόνο ομάδες πρώτης κατηγορίας. Και οι περισσότερες πιο έτοιμες από την ΑΕΚ, καθώς τα πρωταθλήματά τους, ξεκινούσαν νωρίτερα.

ΑΕΚ – Καρπάτι 1-1 (8/7)
Η… αυλαία των φιλικών της ΑΕΚ, άνοιξε μετά από περίπου δέκα μέρες δουλειάς στο Κίελτσε. Και ήταν με αντίπαλο την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ. Παρότι η ΑΕΚ δέχθηκε πρώτη γκολ, στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα. Ισοφάρισε με κεφαλιά του Γιακουμάκη, μετά από σέντρα του Γκάλο. Και έχασε και άλλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ και να πάρει τη νίκη.
ΑΕΚ (Α’ ημίχρονο): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Αϊντάρεβτις, Χριστοδουλόπουλος, Αντωνίου, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.
ΑΕΚ (Β’ ημίχρονο): Μπάρκας, Βινίσιους, Μπακάκης, Μανωλάς (84’ Γιαννούτσος), Βράνιες (66’ Τσόσιτς), Γιόχανσον (84’ Γιούσης), Γαλανόπουλος, Τρίστασον, Μεληκιώτης (84’ Μπάμπης), Μάνταλος (84’ Βλαχομήτρος), Λιβάγια.
ΑΕΚ – ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ 1-0 (9/7)
Το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ, ήταν αυτό που ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρούσε και το πιο δύσκολο απ’ όλα. Και αυτό διότι η Ένωση θα αντιμετώπιζε την Κορόνα Κίελτσε, στο γήπεδο της και μάλιστα σε ματς πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πολωνικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, έστω και αν έβγαλε σε ορισμένα σημεία κούραση, πήρε τη νίκη με 1-0. Το γκολ ο Βίκτωρ Κλωναρίδη, με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή.
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (46’ Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (87′ Γιαννούτσος), Βινίσιους (46’ Λόπες), Αϊντάρεβιτς (46’ Γιόχανσον), Σιμόες (23′ Γαλανόπουλος – 81′ Αλμέιδα), Μάνταλος (62’ Βλαχομήτρος), Τρίστασον (46’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (46’ Λιβάγια), Κλωναρίδης (67’ Μπάμπης).
ΑΕΚ – Μπάνικ Οστράβα 3-1 (14/7)
Το προτελευταίο φιλικό της ΑΕΚ, ήταν απέναντι στην τσέχικη Μπάνικ. Σε δεύτερο ματς η ΑΕΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Αλλά ήταν και η μοναδική φορά που απειλήθηκε. Ισοφάρισε στην ακριβώς επόμενη φάση με σουτ του Λόπες μετά από ασίστ του Μάνταλου, έκανε το 2-1 με γκολ του αρχηγού και διαμόρφωσε το 3-1 με εύστοχο πέναλτι του Αλμέιδα, το οποίο κέρδισε ο Γιακουμάκης. Ο Λιβάγια έχασε πέναλτι και η ΑΕΚ πολλές ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.
ΑΕΚ: Μπάρκας (46′ Τσιντώτας), Μπακάκης, Λόπες (58′ Γιαννούτσος), Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46′ Τσιγκρίνσκι), Γιόχανσον (78′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (69′ Αντωνίου), Τρίστασον (46′ Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (58′ Γιακουμάκης), Λιβάγια (63′ Αλμέιδα).
ΑΕΚ – ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ 2-0 (15/7)
Με νίκη έριξε η ΑΕΚ την αυλαία των φιλικών της στην Πολωνία. Κέρδισε την Μπνέι Σαχνίν από το Ισραήλ με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν ο Χριστοδουλόπουλος και ο Γαλανόπουλος, ενώ το σκορ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε και ένα γκολ του Γιακουμάκη που κακώς ακυρώθηκε ως οφσαιντ. Πάντως αυτό το τελευταίο ματς, σημαδεύτηκε από το «δολοφονικό» τάκλιν κάποιου… Γκαούτσο, που πήγε να κόψει την μπάλα του Γαλανόπουλου.
ΑΕΚ: Ανέστης (46′ Τσιντώτας), Τσιγκρίνσκι (69′ Μανωλάς), Τσόσιτς (73′ Γιαννούτσος), Γκάλο, Βινίσιους, Γαλανόπουλος (55′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (73′ Σιμόες), Κλωναρίδης (46′ Αλμέιδα), Τρίστασον (62′ Αντωνίου – 79′ Λιβάγια), Γιακουμάκης (70′ Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (46′ Βλαχομήτρος – 79′ Πατίτο)

Σχόλια