64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

«Αποφασισμένος και διψασμένος για να πετύχει!» (pics & vids)

Ο Κώστας Μήτογλου έρχεται με πείσμα και όρεξη να φορέσει τα «πράσινα» και τρεις άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, περνούν τον 21χρονο διεθνή φόργουορντ από... ακτινογραφία, για λογαριασμό του gazzetta.gr.
«Αποφασισμένος και διψασμένος για να πετύχει!» (pics & vids)
Ο Κώστας Μήτογλου τελικά επέλεξε να ντυθεί στα «πράσινα» του Παναθηναϊκού και οι νταμπλούχοι Ελλάδας προχωρούν σε μια εντυπωσιακή κίνηση που τους δίνει πολλά από επικοινωνιακής άποψης αλλά και από πλευράς ουσίας.
Κατ' αρχήν απέκτησαν έναν νεαρό Έλληνα και ελπιδοφόρο παίκτη που ήθελε να εντάξει στο ρόστερ του και ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ υστερεί σε ελληνικό στοιχείο κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και το ότι, έπεισε έναν από τους καλύτερους γηγενείς παίκτες της νέας γενιάς του και μάλιστα Έλληνα διεθνή να αφήσει την τελευταία του χρονιά στο «Wake Forest» και να ενταχθεί άμεσα στον Παναθηναϊκό, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Κώστας Μήτογλου λοιπόν, αφού πολιορκήθηκε από τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος, επέλεξε να φορέσει τα πράσινα και οι περγαμηνές που τον συνοδεύουν μόνο χαμόγελα μπορούν να προκαλούν στους φίλους του Παναθηναϊκού.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου του 1996 και το μέλλον του διαφαινόταν... ποδοσφαιρικό
Με τον πατέρα του, Δημήτρη Μήτογλου, να είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της Δόξα Δράμας η πορεία του έδειχνε την... ασπρόμαυρη μπάλα.
Βέβαια το ύψος, που φτάνει κοντά στο 2.10 και η δική του επιθυμία, άλλαξαν τα πλάνα και αυτό ήταν κάτι που δεν άφησε... χαρούμενη όλη την οικογένεια, όπως είχε αποκαλύψει ο πιτσιρικάς σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr.
«Είχα πάρει την απόφαση να παίξω μπάσκετ από μικρός. Ουσιαστικά ήταν μια απόφαση της βραδιάς. Και όταν αποφασίζω κάτι, αυτό είναι! Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου ήθελε να παίξω ποδόσφαιρο. Ήθελε να με κάνει, λόγω του ύψους μου, ή τερματοφύλακα ή αμυντικό.
Όμως το ύψος παραήταν μεγάλο αν και για κάποιο διάστημα έπαιζα ποδόσφαιρο. Όταν πήγα 12 ετών πήρα την οριστική μου απόφαση και είπα στον πατέρα μου ότι αυτό ότι το άθλημα δεν ήταν για εμένα. Αυτό ήταν! Έπαθε... ταράκουλο μόλις του είπα!»
Το ταλέντο του, πάντως, δεν άφησε πολλά περιθώρια... γκρίνιας και ο Μήτογλου ξεκίνησε με σκληρή δουλειά να χτίζει το μέλλον του.
Τα πρώτα του βήματα ήταν στην ακαδημία «Αστέρια» του Θόδωρου Ροδόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την άποψη του για τον παίκτη στο gazzetta.gr, έπειτα πήρε μεταγραφή στον Άρη το καλοκαίρι του 2013, πριν τελικά λάβει την μεγάλη απόφαση, περάσει τον Ατλαντικό, μπει στο φημισμένο «Wake Forest».
Μετακόμισε την σεζόν 2014/15 στο «Wake Forest» συνδυάζοντας σε ένα εξαιρετικό κολέγιο το μπάσκετ μαζί με τις σπουδές στην ψυχολογία κάτι το οποίο σκεφτόταν από την πρώτη του ημέρα.
Και το ακαδημαϊκό κομμάτι και το αθλητικό έχουν τρομερή φήμη και ο Ντίνος κατάφερε να ανταποκριθεί με τρομερή συνέπεια και στα δύο.
Από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχουν περάσει παίκτες όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κρις Πολ, ο Μάξι Μπόουγκς, οι οποίοι ακόμα λατρεύονται και μνημονεύονται. Είναι θρύλοι και τα νέα παιδιά μαθαίνουν να έχουν στόχους και να ακολουθούν το συγκεκριμένο σωστό μονοπάτι.
Όπως αυτό που επέλεξε ο Μήτογλου όταν πήρε την απόφαση να φύγει τόσο μακρυά από το σπίτι του.
Ο διεθνής φόργουορντ κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που πήρε. Στην Αμερική δούλεψε, έγινε καλύτερος και πήρε την ευκαιρία που του άπλωσε μπροστά στα πόδια του ο Παναθηναϊκός ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να συστηθεί πλέον με νέους όρους.
Στο NCAA μετακόμισε την σεζόν 2014/15 και όλα αυτά τα χρόνια κράτησε τον εαυτό του σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Οι αριθμοί του το αποδεικνύουν.
Την πρώτη του σεζόν πάτησε παρκέ 22.3 λεπτά έχοντας 9.7 πόντους4.6 ριμπάουντ με το εντυπωσιακό, για το ύψος του, 38.5% στα σουτ τριών πόντων.
Σταθερός και την δεύτερη σεζόν του όπου έπαιξε 24 λεπτά σχεδόν και μέτρησε 9.2 πόντους και 5.4 ριμπάουντ με 31.8% στα σουτ τριών πόντων.
Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 33 παιχνίδια ξεκινώντας τα 32 βασικός και είχε μέσο όρο σε 24.6 λεπτά,8.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ, ενώ το ποσοστό του στο τρίποντο βρέθηκε στο 33.3%.
Η πορεία του Μήτογλου παρέμεινε σταθερή στην κολεγιακή του καριέρα. Έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και το μέλλον το έβλεπε εκεί αν δεν ερχόταν στον δρόμο του ο ΠΑΟ.
Πλέον καλείται να ανέβει επίπεδο και να ανταποκριθεί σε αυτή την νέα πρόκληση.

Σχόλια