64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Άλωσε την Τρίπολη!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα καθώς πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη, για πρώτη φορά μάλιστα κόντρα στον Αστέρα στο «Θ. Κολοτρώνης» επικρατώντας 2-1
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα: 1-2 (HL)
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα καθώς πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη, για πρώτη φορά μάλιστα κόντρα στον Αστέρα στο «Θ. Κολοτρώνης» επικρατώντας 2-1. 


Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο 45λεπτο και πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 49ο λεπτό με εξαιρετικό γκολ του Καλτσά αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, γνωρίζοντας την ήττα στην πρεμιέρα. 


Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Αθανασιάδη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Γιαννούλη, Σελίν, Πασαλίδη και Σίλβα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μαντιντά, δεξιά στην επίθεση ο Καλτσάς, αριστερά ο Στανισάβλιεβιτς και αιχμή του δόρατος ο Μανιάς. 

Απ' την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 με τον Βελλίδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Μαυροπάνο στην άμυνα, στο κέντρο οι Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, δεξιά τους ο Μπουκουβάλας, αριστερά Ναδάλες και επιθετικό δίδυμο οι Κόντε και Χαλκιαδάκης.

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΣ! 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης» με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι τουλάχιστον μία ταχύτητα κάτω από τους γηπεδούχους. 

Στο τέταρτο μόλις λεπτό σημειώθηκε η πρώτη τελική στην αναμέτρηση με τον Ίγκορ να σουτάρει από τα δεξιά αλλά η μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα έξω. Στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων ήρθε και το πρώτο τους γκολ. 

Στο έκτο λεπτό ο Χαλκιαδάκης σέντραρε από τα δεξιά, ο Ναδάλες έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, «γράφοντας» το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του παίκτη του ΠΑΣ στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Αυτό το γκολ έδειξε να αποσυντονίζει τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο σαφές επιθετικό πλάνο και δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν. Έτσι, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Ο Ναδάλες, που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου από τα αριστερά, εκτέλεσε το κόρνερ από την ίδια πλευρά και ο Μαυροπάνος με κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΣ. Ωστόσο, όπως φάνηκε και στo replay, ο νεαρός παίκτης των φιλοξενούμενων, στην προσπάθειά του να απαλλαχθεί από το μαρκάρισμά του, έκανε φάουλ με τα χέρια στον Σελίν με τον διαιτητή να καταλογίζει κανονικά το γκολ υπέρ της ομάδας του Πετράκη. 

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο προπονητές είχαν από μία αναγκαστική αλλαγή. Συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό ο Κόντε έκανε νόημα στο τεχνικό επιτελείο για αλλαγή καθώς υπέστη ένα τράβηγμα στον προσαγωγό ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σελίν έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Τριανταφυλλόπουλο να περνάει στη θέση του και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ να παραμένει. 

Δεν αποσυντονίστηκε και πήρε τη νίκη

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να πιέσει για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να μην ξεκινήσει με το ... αριστερό τις υποχρεώσεις του. 

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο 45λεπτο καθώς τρία λεπτά μόλις μετά την έναρξη του ημιχρόνου κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. 

Ο νεοεισελθών Μάσα έκανε την κάθετη στον Καλτσά, ο οποίος από αρκετά πλάγια θέση επεχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ και πέτυχε ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Ο τεχνικός των Αρκάδων βλέποντας πως δεν έχει άλλη επιλογή πέρασε στο παιχνίδι τον νεαρό Δουβίκα ως δεύτερο επιθετικό για να κάνει ακόμα πιο επιθετική ομάδα του. Στο 77ο λεπτό ο Έλληνας φορ βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Γιάννη Πετράκη να ρίχνει στη «μάχη» τους Βιδάλ και Κοζορώνη για να ενισχύσει τη μεσοαμυντική του γραμμή και να κρατήσει το 2-1. Μάλιστα, ο δεύτερος παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό τέρμα στο 82ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη και πέρασε άουτ.  

Στο 87ο λεπτό σημειώθηκε η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Πασαλίδης είδε την μπάλα να του «στρώνεται» στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του δεν είχε ευτυχή κατάληξη με το 2-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων να μένει μέχρι τέλους. 

Οι συνθέσεις: 

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης):
 Αθανασιάδης, Σίλβα (65' Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μαντιντά, Καλτσάς, Μανιάς, Στανισάβλιεβιτς (46' Μάσα)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Γιάκος (80' Βιδάλ), Γαρουφαλιάς, Νικολιάς (73' Κοζορώνης), Ναδάλες, Κόντε (44' Λίλα), Χαλκιαδάκης

Σχόλια