64 χρόνια από τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΛΑΡΙΟΣ


Στ Μουντιάλ της Ισπανίας στα 1982, η Γαλλία ανέδειξε τη σούπερ τετράδα  στη μεσαία γραμμή. Ο Πλατινί και δίπλα του οι Ζιρές, Τιγκανά και Ζενγκινί. 

Η παρουσία του ενός εκ των τριών σωματοφυλάκων, του σημερινού Πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ, με πιο πιθανό τον Τιγκανά, θα ήταν διαφορετική, αν μετά τον πρώτο.αγώνα του Γάλλων με την Αγγλία, δεν υπήρχε σκάνδαλο στην αποστολή των τρικολόρ. Ο Ζαν Φρανσουά Λαριός, βασικό στέλεχος της Εθνικής και της Σεντ  Ετιέν, εκδιώχθηκε από την αποστολή (αγωνίστηκε εναντίον της Αγγλίας). Ο 27χρονος μέσος, έφερε το προσωνύμιο ΄΄Turbo΄΄ για την εκρηκτικότητα του στο γήπεδο και έξω από αυτό.
 Οι σχέσεις του με τον Μισέλ Πλατινί δεν ήταν ποτέ καλές, από τα χρόνια της συνύπαρξης τους στη Σεντ Ετιέν. 

Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο, στην Ισπανία, αφού βούιζε ο τόπος ότι ο Λαριός είχε παράνομη σχέση με τη γυναίκα του Πλατινί. Μέχρι και σήμερα, υπάρχουν 3 εκδοχές που οδήγησαν στην αποπομπή του Λαριός. 

Ότι ζήτησε να αποχωρήσει ο ίδιος, ότι το ζήτησε επιτακτικά ο Πλατινί και ότι το αποφάσισε ο προπονητής Μισέλ Ινταλγκό. Όπως και νάχει. Από εκείνη τη φάση και μετά η καριέρα πήρε τη κατιούσα. Πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν ακούμπησε μπάλα. Στην Εθνική δεν ξανάπαιξε.

sigmalive.com

Σχόλια